Клуб Астрология

Зодия.Хороскопи.Нумерология.Съновник.Психология

Вт07162019

Last updateЧет, 06 Апр 2017 4pm

Как да опитомим Марс?

В средновековната астрология, богът на войната Марс се разглежда като неблагоприятен и носител на катастрофи и малшанс. Повечето съвременни астролози днес имат по-конструктивна представа за Марс.

Марс изразява жизнената енергия, силата на волята, куража, способността да отстояваме себе си, сексуалността, инициативата, харизмата, лидерството и необходимостта да постигаме целите си. Без нашата марсианска енергия няма да бъдем способни да изразяваме мечтите си. Неговата роля и функции тук са много важни.

Марс е "мъж", съревноваващ се, борбен, лидер, борещ се да постигне целите си. Въпросът е: ако всички ние имаме Марс в картата си с всички описани горе инстинкти, дали жените също имат правото да ги изразяват?

В миналото патриархатът е заемал основната роля, но можем да видим в днешно време колко бързо се променят нещата. Границата между мъжествените и женствените роли се е размила, също така нашият психологически, емоционален и духовен растеж ни е помогнал да разберем, че е редно да бъдем смирени в живота, нуждаем се да постигнем вътрешен мир и баланс. Психологията разглежда този процес като необходимост да контактуваме и да изразим нашите анимус или анима /в зависимост от пола ни/, докато ориенталските философии описват тази концепция като баланс на ин-ян енергиите, единство на противоположностите.

За нещастие, жените имащи изявен Марс и по тази причина витални и естествено агресивни, често се смятат за "мъжествени". Вярно е също да се каже и, че мъжете със силна Венера / и понякога Нептун/ , които обикновено са артистични и много чувствителни към красотата, често са получавали етикета "феминизиран". Истинската история е, че етикетите спадат повече към слабостта и комплексите на обществото с неговите стереотипи и несигурности, отколкото към реалното статукво.

Една от причините защо Марс не е бил толкова популярен е, че гневът и агресията предизвикват страх и често пъти са неразбирани. Нека да анализираме Марсианските функции да тласкат и подтикват. Когато имаме цел, която искаме да постигнем, нашата воля и решителност ни тласкат да действаме. Проблемът е, че Марс неминуемо се свързва с пречките в живота и неговите тласъци са блокирани и това предизвиква фрустрация. Нашата жизнена енергия е фрустрирана и естествено, изпитваме гняв в резултат, който е наша естествена реакция – идваща от неспособността на нашата култура да я разбере и работи с нея. Тъжно е, че често сме принудени да не показваме гнева си, скривайки емоциите си от другите и дори от себе си.

Подтиснатият Марс често развива саркастична острота и има поведение на прекомерна агресия, изразяваща се интензивно върху другите, което не подпомага Марсовата репутация. Друго трагично последствие е всеизвестната обща депресия.

От това следва, че гневът сам по себе си не е наистина синонимен с Марс, нито е толкова опасен – това, което е опасно е склонността да натрупваме тази емоция , което евентуално води до деструктивни последствия в дългосрочен план, често неврози и психосоматични разстройства. Логично, ако се опитаме да разберем и изразим Марса си, можем да си помогнем да използваме своите физически и психологически ресурси по-добре и да живеем в по-добро здраве и жизненост.

Как можем да се научим да оптимизираме Марсовите ресурси? Ето няколко препоръки:

А/ НАУЧЕТЕ СЕ ДА РАБОТИТЕ С ГНЕВА СИ.

1. Когато сте нещастен, сърдит или просто ви е кофти, по-добре се заемете с физически дейности и/ли спорт. Понякога бягането, дори само за няколко минути, може да бъде много полезно и да се отрази благотворно.
2. Вие сте спокойна и не толкова спортна натура? Препоръчваме ви други методи като визуализация, медитация, ритмично и бавно дълбоко дишане, йога, тай-чи ще бъдат подходящи.
3. Ако наистина сте бесен, опитайте се да напишете безмилостно писмо без всякакви задръжки и след това го изгорете. Гарантирам ви, че често това е много ефективен и интересен начин да премахнете гнева от себе си.

Б/ НАУЧЕТЕ СЕ ДА КАЗВАТЕ "НЕ".
1. Има моменти, когато всички ние трябва да си спомним, че когато се опитваме да угодим на другите, правим себе си нещастни и да кажем "да" срещу собствените си желания е в края на краищата двулично, поражда възмущение и наистина не е от полза за себе уважението ни.
2. Да кажем "не" означава също, че ние се научаваме да даваме нещо само тогава, когато ни доставя радост. И когато решаваме да дадем, нека го направим без условности. За някои хора това ще бъде "усвоен вкус", но усилията си заслужават.

В/ ИЗБЯГВАЙТЕ ДВУСМИСЛЕНИТЕ ПОСЛАНИЯ.
1. Ясната комуникация е неоценима. Ако отделна ситуация ви отегчава или безпокои, по-добре е да застанете с лице към нея , да изясните дилемата си със замесените хора, за предпочитане – с голяма доза дипломация. Пренебрегването на малкия проблем създава голям такъв и често води до по-големи неприятности, отколкото е нужно.
2. Кажете "да", когато имате предвид "да" и "не", когато искате да кажете "не". Другите хора усещат вибрациите и разпознават кога ги лъжете.
3. Добра книга по ефективна комуникация потенциално ни помага да тренираме ума си и да живеем по-добре със събратята си човеци, без да сме прекомерно егоцентрични.

Г/ ОТСТОЯВАЙТЕ СЕБЕ СИ, КОГАТО Е УМЕСТНО
1. Добър начин да го правите е да култивирате "Аз ще спечеля, ти ще спечелиш" качество, което ви помага да намерите решение / да, компромис/, който е приемлив и за двете страни. Разбира се, това не винаги е възможно, но е може да бъдете "сговорчив" и "разбран"и в същото време настоятелен. Да поставяте правата си на първо място не означава, че някой е подтиснат или че изпитвате нужда да си създавате врагове.
2. Дръжте се сякаш времето е вашият най-добър и прецизен ресурс. Планирайте го с известен толеранс. Така ще намалите стреса.
3. Във всяка ситуация, специално когато плащате за услуга, винаги очаквайте и изисквайте това, което е по право ваше, учтиво, но и достатъчно официално. Практикувайте пред огледалото, ако се налага.

Д/ МОЛЯ ВИ, НЕ ДОПУСКАЙТЕ ГРЕШКАТА ДА ПРЕНЕБРЕГВАТЕ ЧУВСТВАТА СИ И ДА ГИ ПОДТИСКАТЕ, СПЕЦИАЛНО ГНЕВА СИ САМО ЗАЩОТО ГИ НАМИРАТЕ ЗА НЕЛОГИЧНИ.

1. Дайте си най-малко 15 минути да възприемете най-дълбоките си емоции преди да се опитате да рационализирате начина, по който се чувствате.
2. Когато нещо или някой ви е разстроил, оставете емоциите си, дори да ви създават дискомфорт, опитайте се да разберете какво се крие зад болката ви, с други думи истинската причина за това че сте наранени, която рядко е очевидна. Ако трябва, вземете химикалка и хартия, добавете доза обективност и самоанализ, и ще получите отлична рецепта за изцеляването си.

Накратко каквото и да ни помага да развием повече себе уважение и обич към себе си ще благоприятства нашия Марс, който когато сме извървели половината път, автоматично ще задвижи нещата нататък, бъдете по-възприемчиви и избягвайте крайностите. Ако си партнираме, марсианската страна на нашето подсъзнание ще изрази по-позитивно нашите потенциали в разположението на наталния ни Марс, знак и аспекти. С опитомен Марс на наша страна, след всичко ще имаме верен и смел съюзник, и ще сме способни да използваме енергиите си, за да изразим мечтите и желанията си по по-конструктивен и ентусиазиран начин – защо да не се опитаме да се сприятелим с този древен и страшен Бог на войната?

Любопитни сте за собствения ви Марс? Моля, прочетете по-надолу. Всяка карта разказва различна история, но тук е кратко резюме как се държи Марс през всеки знак от зодиака. В зависимост от нашата рождена карта, при вас планетата Марс попада в различна зодия. Ето значенията на Марс по зодии:

ОВЕН – "Аз искам това да стане по моя начин преди да съм изпуснал гнева си, ясен ли съм?" Бърз, харизматичен, лидер, импулсивен, избухлив и пълен с енергия. Не много търпелив или твърде добър в компромисите, но наистина истински.

ТЕЛЕЦ- "Нуждая се да съм организиран и структуриран, за да постигна целите си с упоритост, решителност и търпение". Практичен, решителен, инат, може би малко мързелив, но потенциално добър в бизнес сделките.

БЛИЗНАЦИ- "Да, това изглежда интересно, но има и друг добър проект и какво да кажем за другия?" Нужда от приключения и склонност да се занимава с много неща едновременно, наблюдателен, аргументиран, пъргав, многостранен, неуморен, но с голяма сръчност.

РАК – " Този проект изглежда сигурен – ще подходя към него с голяма упоритост". Възприемчив, сигурно ориентиран, темпераментен и често емоционално нестабилен, но обикновено надежден, съчувствен и спокоен при критични ситуации.

ЛЪВ – "Хей, хайде да го направим, да спечелим всички и да бъда забелязан"! Страстен, динамичен, магнетичен, искрен, обичащ да се забавлява. През повечето време прекалено показен и не винаги скромен, но самоуверен и волеви.

ДЕВА – " Това е моята цел и аз ще я постигна с дисциплина и внимание към детайла". Логичен, старателен, педантичен, трудолюбив, хладен и пресметлив.
Би могло да се желае откъм въображение и страст, но е незаменим при рутинни действия с търпение.

ВЕЗНИ – " Можем да постигнем тази цел заедно, и ако направим нещата по моя начин,сигурен съм, че ще се съгласите, че е перфектен!" Убедителен, чаровен, дружелюбен и видимо кооперативен, но не много добър в самостоятелната работа. Не прекалено самоуверен, но общителен и любител на красотата и справедливостта.

СКОРПИОН – "Това е, което искам и просто ще го привлека магнетично към мен!" Интензивен, силен, самодисциплиниран, магнетичен, надежден и идеалист. Може би не твърде адаптивен или подвижен, не твърде компромисен, но велик стратег.

СТРЕЛЕЦ – "Каква чудесна идея! Нямам много информация за нея, но звучи добре!" Ентусиазиран, екстравагантен, идеалист, философ и оптимист, бързо се пали, но малко издръжлив. Може да поработи върху дълбочината и вниманието към детайла, но бодър, весел и жизнерадостен.

КОЗИРОГ – " Целя се във върха и ще го постигна, без значение как". Голям организатор, амбициозен, практичен, самодисциплиниран и овладян. Целеустремен повече към възхищение, отколкото към любов. Има какво да се желае за топлина и хумор, но горд и преуспяващ.

ВОДОЛЕЙ – "Ще го правя, докато е ново и новаторско". Дистанциран и интелектуалец, повече увлечен от абстракции, отколкото от действие. Експериментално настроен и идеалист, отхвърля традициите. Обича да ръководи и има съвременни виждания. Има какво да се желае при персоналното докосване.

РИБИ – " Ако е за добра кауза, ще работя за постигането на тази цел". Чувствителен, непредсказуем, възприемчив и симпатичен. Отбягва конфронтацията, липсва му инициатива и самоувереност на моменти, но артистичен, романтичен и любител на красотата

Вашата зодия

zodia35
Характеристика на вашата зодия

Интересни факти

znaeteliКосмос,звезди и астероиди

Хороскопиzodia nai dobriteАстрология и зодии

Тестове

iq testoveТестове за интелигентност
CloseХаресайте ни
Последвайте ни и във фейсбук, туитър и g+. Благодаря:)
Share or wait 15 seconds.

Този сайт използва услуги от Google за анализ на трафика и други трети страни, които запазват свои собствени бисквитки. Информирайте се как използват бисквитките за предоставяне на услугите си. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information