Уран директен

За Теоретици. Как учите, как правите прогнози, как се справяте с текущите транзити, прогресии, дирекции, възвръщания и т.н.

Модератор: site admin

Аватар
Мандира - каран
Мнения: 5465
Регистриран на: Сря Юни 02, 2004 1:06 pm
МнениеПубликувано на: Сря Дек 14, 2011 2:32 pm
Съвсем нормално да отворим тема за това шило в торба - Уран. От днес официално е в директно движение и отново се движи в знака овен.
Затишието от няколко месеца се сменя с бури и динамика.
Последна промяна Amore на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Слънчево затъмнен
Мнения: 1247
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 4:33 am
МнениеПубликувано на: Сря Дек 14, 2011 5:14 pm
... нищо ново няма да е за хора като мен със силно уранско влияние по натал ... но сигурно като върви директно ще е по-добре от ретрото .. аз се чувствах някак подтисната доскоро, сега съм по-добре. Уран си е една виелица, ураган, пък и в Овен... но е и тежка и бавна планета, не знам доколко моментно може да влияе, по-скоро глобално сигурно...
Последна промяна Hera на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат
Аватар
Мандира - каран
Мнения: 5465
Регистриран на: Сря Юни 02, 2004 1:06 pm
МнениеПубликувано на: Чет Дек 15, 2011 1:02 pm
Влияе си Уран не само на глобално ниво, ами и индивидуално във всеки хороскоп. Особено важно е директното му движение сега когато навлиза отново от овен в зодиакалният кръг.
Права си, че носи напрежение и нервност, някак си човек се чувства подтиснат, но от както е директно раздвижва темите в конкретния дом. Ако транзита обаче засяга Асцендента, Десцендента, Иц и Мц тогава филмът е с оттенък на фентъзи и ужаси, за тези, които не искат да се променят положението е критично.
Гледаш хороскопа и му казваш, че му предстои местене, то не вярва, и по принцип много по-неприятен е Уран за земните знаци или хората с изразено присъствие на планетите в земната стихия.
Но транзита на Уран през първи дом не прощава в личен план. Тук никой не остава същия, няма избор дали иска или не иска, промените се случват. Но ако той е осъзнат и ги желае, може да извлече максимални ползи, ако не иска тези новости в живота си, положението може да се окаже критично. Сега хората с асц. Овен или лични планети в знака овен, да му мислят. Предстоят им много промени.
Последна промяна Amore на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Астро-приятел
Астро-приятел
Мнения: 11
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 9:07 pm
Местоположение: ''
МнениеПубликувано на: Нед Дек 18, 2011 9:22 pm
Здравейте, момичета! Току що прочетох, че трябва да му мисля с моя Асц - овен Gigi Освен това имам в наталната си карта съвпад на Слънцето с Уран и от опит знам, че силно ми влияе. Най - интередното, че в момента ми се намира в 12 дом и прави опозиция с моя Марс и съвпад с Луната ми ....... Не знам още какво да кажа освен, че преживях невероятно тежки моменти защото съм Дева и трудно преживявам всяка промяна! Започнах да изучавам, макар и повърхностно, астрология за да търся отговори. Чета и при вас коментарите, но не намирам все още какво иска Уран от мене ,,. Вече си казах, ОК! Ще се променям! Но какво да променям, не знам. Помагайте! Мога още да кажа, но само ако иска някой заедно с мен да коментираме! Знам, че с това, което съм казала дотук, все едно нищо не съм казала, но чакам въпроси....Обещавам Gigi ще отговарям ....
Последна промяна Maya на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат
Аватар
Мандира - каран
Мнения: 5465
Регистриран на: Сря Юни 02, 2004 1:06 pm
МнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 2:53 pm
Здравей Мая, добре дошла при нас Sorriso

Уран както го описваш в твоята карта ще трябва да направиш разбор, за да успееш да установиш, къде ще влияе. По принцип Уран действа предварително, още преди да е станал точен аспект.

Първо гледаш какви планети имаш в конкретния дом, съчетаваш ги с характеристиките на дома, аспекти с други планети. Сега когато Уран мине от там, дава силен тласък.
Например за асцендента ти овен, в кой градус е? Ако навлизането на уран е от страна на 12-ти дом и след няколко месеца влезе в 1-ви дом, може да се определи така.
Имаш си скрито място, в което си пазиш тайните, мислите, отношенията, всичко ти е скрито и покрито. Не даваш никой да надникне там, но в един момент уран минава в 1-ви дом. Излизаш от сянката и всички те виждат и разбират какво си скривал до сега. Нервността е най-малкият проблем. Имаш един установен начин на живот и всичко се обръща с главата на опаки.
аааа ти си дева? Когато уран минава през 6-ти дом на един човек, който е бил заместник директор, той губи тази работа и до ден днешен вече 15 години се хваща да работи каквото дойде. Не успява да преодолее промяната от комунизъм към демокрация. Това не важи за всички деви, просто давам пример. Уран е колективна планета, така че влияе и на цяло поколение хора.
Иначе ти си по темата Марс в дева, също две години Сатурн е бил в дева, вярвам, че не ти е било никак лесно. Сега ти влияе на темата за парите и силна динамика от Марс в края на годината те поставя пред проблем, който е бил пак пред теб миналата година. Нерешени задачи, нежелание от твоя страна да се заемеш с тези теми, които засягат Марс и Сатурн, а сега и Уран просто няма да те остави на мира. Астрологията е едно добро решение, за да можеш да се успокоиш. Както вече казах, добре дошла при нас Gigi
Последна промяна Amore на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Астро-приятел
Астро-приятел
Мнения: 11
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 9:07 pm
Местоположение: ''
МнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 9:17 pm
Привет, Amore, Gigi За мен е чест да бъда сред вас! Дано не допускам грешки в това, което ще ти съобщавам, но ето как стоят нещата по дилетантски :) Асд ми е на 16 гр в Овен. В 12дом ми е само Луната в рибина 27гр и Уран прави в момента съвпад с Луната ми! Имам още време когато ще мине през Асц ми, но трябва да ти кажа, че това, което преживявам от 1год е нещо ужасно! Смърт на приятел от детството, с което се преоткрихме след дълги години раздяла. Бяхме неразделни през тази год, помагахме си, мислехме заедно и бизнес да започнем. Той ни запозна и с този човек, които обърна живота ми надолу с главата ... умря за една седмица на Богородица (казвам се Мария) !!! А на 27.08 ми беше рожд ден! Като капак на всичко на 24-ти умира котарака ми, а аз не бях в Сф. Не знам, но дълги години съм живяла и съм видяла какво ли не, но от едно събитие на друго без да успееш да се справиш с всяко поотделно... И други , и други... не искам да прекалявам с оплакванията. Всичко това ме накара да търся отговори и започнах да чета, да анализирам и да търся отговори... И, ето ме тук сред вас...надявам се за добро на всички... И така, по същество на твоите въпроси: Ти го казваш чудесно...Да, имах си установен, подреден начин на живот! Луната положително аспектирана към Венера, Юпитер,Сатурн и куинкус! с Уран. Луната е в Риби.... Нептун ми е в 7дом секстил с Плутон. Слънцето ми е в съвпад с Уран в 5-ти дом. Слънцето прави съвпад и с Плутон, който е в 6-дом. Марс и Меркурий са неаспектирани в 6-дом.Сега и този Марс дето ми е вече в дома на здравето ще ме съсипе допълнително. Стискам палци да се държа, следя аспектите, които прави, пък ще видим! Да, праааааааааааава си, абсолютно. Да бягам защото не знам какво да правя, а това вече не ми харесва, не съм такъв човек...не обичам въпроси без отговори.... Сатурн вече влезе в 7 ми дом. Разчитам на Юпитер, който в момента е в 1-вия ми дом.... Друго за да е пълна картинката ще кажа, че Юпитер и Сатурн са ми в съвпад в 10дом в Козирог и за съжаление са опозиция на милата ми Венера в 4дом. Слава Богу вкъщи нямам проблем, но в работата ми, Да! Защото аз сама управлявам бизнеса си и виждам, че вече не ме вдъхновява и търся нещо ново... Знам ли, продължавам и смятам да се държа достойно на фронта.... Извинявайте за правописните грешки, за пропуснатите запетайки, но пиша бързо, почти на един дъх. А, сега виждам, че може и да не съм много ясна за да бъда разбрана. Само ще ти кажа, че толкова точно се изказваш без да си наясно с подробности от моя хороскоп! Респект... .,.,.,
Последна промяна Maya на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Астро-приятел
Астро-приятел
Мнения: 11
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 9:07 pm
Местоположение: ''
МнениеПубликувано на: Пон Дек 19, 2011 9:55 pm
Малко е досадно,но не знам дали не е важно за всеки, който би искал да научи нещо за себе си, но пропуснах да кажа, че освен опозициите на Сатурн и Юпитер към Венера в наталната ми карта, аз нямам "лоши" аспекти. Ако! вие не сметнете, че квадратурите наВенера, Юпитер и Сатурн към Асц ми не са нещо много лошо. Идали това, че Уран минавайки през Асц ми няма да нанесе големи поражения. Това определено ме притеснява ... Успокояна ме, че в наталната ми карта Уран прави тригон с Асц...
Последна промяна Maya на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат
Аватар
Мандира - каран
Мнения: 5465
Регистриран на: Сря Юни 02, 2004 1:06 pm
МнениеПубликувано на: Вто Дек 20, 2011 12:45 pm
Здравей,

Това е общо казано,и е въпрос на практика, но все пак благодаря Sorriso за да се прави и прогностика, ще трябва точен час. Ректификацията на точен час е много приятно занимание и те увлича още повече навътре в астрологията.
Това, че липсват нехармоничните аспекти, не е лека позиция.
Пример, за да разбереш как действа карта без нехармонични аспекти е корабът, който плава в морета и океани. В корабите всички мебели са завинтени към пода и стените. Тоест корабът е готов и за бурни и за спокойни дни.
Ако обаче си се возиш по една спокойна рекичка, в продължение на 30г. и изведнъж идва момента, в който реката се влива в морето и започва люлеенето, бурите, и всичко, което не е завинтено и закрепено добре се мести, руши, чупи...
Човек без нехармонични аспекти не е готов за тази динамика, за проблемите, докато друг, който си ги има по рождение, той е свикнал с тях, дотолкова, че ако не се случва нещо динамично и променливо умира от скука.
Последна промяна Amore на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Астро-приятел
Астро-приятел
Мнения: 11
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 9:07 pm
Местоположение: ''
МнениеПубликувано на: Вто Дек 20, 2011 1:04 pm
Хареса ми описанието с кораба и знам, че липсата на нехармонични аспекти не е винаги е добре защото ме прави неподготвена за трудностите в живота. Сега ще кажа още нещо за себе си ... станах на 50т.г. Вярвайте ми, преживяла съм много трудности. Мисля, че неаспектираните Марс и Меркурий веднага ги задействам в посоката където е проблема. Започва се едно анализиране Gigi и след това решително действие. Така съм във всичките посоки на живота ми. Но от една година не се получава, затова потърсих помощ в астрологията....Благодаря за търпението ти към мен! newsm51
Последна промяна Maya на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Слънчево затъмнен
Мнения: 1247
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 4:33 am
МнениеПубликувано на: Съб Яну 21, 2012 8:19 am
Мая и аз съм така, даже нямам нито 1 лош аспект Gigi голям късмет,хаха. На мен пък уран ми транзитира в 8-ми дом, еми какво да кажа, тоя 8-мия ми дом си е все проблемен с тая Луна там, тъй че не виждам разлика.
Последна промяна Hera на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
Цитат

Назад към Астрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron