Страница 1 от 1

Есенно равноденствие 2013

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 23, 2013 12:32 pm
от site admin
В неделя през нощта се е случило важно астрономическо събитие за нашата планета Земя и това е есенното равноденствие. Слънцето преминава в зодия Везни. Есенното равноденствие настъпва тогава, когато центърът на видимия диск на Слънцето пресича небесния екватор, преминавайки от северното полукълбо на небесната сфера в южното.
esenno ravnodenstvie.jpg

По това време по цялата Земя, освен в полярните области, денят е равен на нощта. Нашите усещания при такива промени на магнитното поле са толкова по-силни, колкото по-стар и болен е нашият организъм, възможно е главоболие, нервност, промяна в кръвнто налягане, а за някой дори безсъние. Бъдете внимателни ако шофирате. Луната е в нехармоничен аспект към планетата Марс, което увеличава възможността от емоционални избухвания и конфликти в семейството. Освобождавайте се от напрежението, като говорите и споделяте, особено с жените във вашето семейство. Може да не решите проблемите, но поне ще имате добър слушател, човек, който няма да ви предаде емоционално.

Re: Есенно равноденствие 2013

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 23, 2013 12:39 pm
от site admin
Всяка календарна година има 2 равноденствия — пролетно и есенно, съответно на 20 или 21 март и 22 или 23 септември.
Много от културите по света и почти всички езически религии почитат равноденствието (както и слънцестоенето) като момент с особено значение. Тогава се устройват едни от основните календарни фестивали и се извършват важни обреди, свързани най-вече със земеделието и плодородието./bg.wikipedia.org