СИГНИФИКАТОРИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРОФЕСИЯ

Форум за тези които за първи път се сблъскват с Астрологията. Какво е Слънце, Луна или Асцендент? Питайте, може би някой е свободен и има желание да ви отговори.

Модератор: site admin

Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Съб Яну 24, 2009 12:50 am
Здравейте! Много харесах форума, и възможността за обмяна на опит. Тъй като аз се интересувам от астрология от доста време-чета книги (имам доста), но все още съм в началото на тази сложна наука. Четейки от книги се обърквам в многото информация, а и ми липсва човек ,с когото мога да споделя и да проверя знанията си, реших да пиша на вас.
Бих желала да чуя как вие определяте дарбите и заложбите, професията на даден човек. От къде започвате? Какво наблюдавате-домове,планети(кои)? Изобщо всичко, което вие правите в тази насока. Като цяло тази тема е доста обширна, но да наблегнем на стъпките, които се проследяват.
Надявам се да не повтарям темата, и ако е така-моля да ме извините!
Нека знаещите, които имат желание да се включат! Ще се радвам да науча вашите методи? Благодаря ви предварително! smile3525
Kлючът е в теб!
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Чет Яну 29, 2009 11:41 pm
Ще приложа цитат от книга на тази тема, който би бил полезен...
" Има три специфични области на хороскопа, които трябва да се съобразят, когато обсъждаме професионалния потенциал.
10-ти дом е най-голямата висота, която можете да достигнете; той е свързан с кариерата, бизнеса и признанието.
6-ти дом скицира вида работа, която вършите и как я вършите.
2-ри дом,освен всичко друго, показва колко можете да печелите, също обрисува удовлетворението, което получавате за своите усилия.
Елементът на върховете на тези домове често ще показва областта на вашите стремежи по принцип.
Огнените знаци означават работа, която позволява действие, ентусиазъм и лидерство.
Земните знаци се нуждаят от област, която е стабилна и продуктивна, а това предполага постигане на практическите цели.
Въздушните знаци предпочитат кариера, чрез която могат да предават своите идеи и да използват интелектуалния си потенциал.
Водните знаци обичат области, където могат продуктивно да използват своята грижовност и всеотдайност.
Ако има интерсептирани знаци в картата, може да намерите за необходимо да комбинираате тези предположения.
Например с огнен знак върху МС и водни знаци на върха на 2-ри и 6-ти дом, вие имате нужда от призвание, в което ще използвате вашата грижовност(вода) като ръководител(огън). Със земен знак на върха на 2-ри дом и въздушни знаци на 6-ти и 10-дом, вие трябва да предавате (въздух) вашите идеи в практическа насока (земя).
Господарите на ключовете домове (2-ри,6-ти и 10-ти) и планетите в тях трябва да се вземат предвид, както и Венера, естественият господар на 2-ри дом, Меркурий естественият господар на 6-ти дом и Сатурн, естественият господар на 1-ти дом.
Вие не трябва да изпускате цялата карта от поглед. Ако има стелиум в един знак или дом, той трябва внимателно да се обсъди и значението му да се добави. Друг важен фактор е възможността. Вие няма да предположите, че един човек ще стане хирург, ако картата или житейските обстоятелства не показват, че има финансова подкрепа, за да премине през цялото обучение и да достигне до тази цел. Същите показатели, които сочат способността за хирургия, показват и потенциала да стане добър касапин.
Адвокати, търговци и политици имат подобни карти. Всички те са способни да сключват сделки и всички те се нуждаят от чар и настойчивост.
Други важни съображения, освен домовете на призванието, са най-точните аспекти в картата, особено квадратурите и планетите, които имат аспект с върха на 10-ти дом. Много хора не отиват по-далеч от своя 6-ти дом в тяхното търсене на работа. Те са щастливи да имат работа, която им позволява някакъв вид финансов успех и възможност да служат(6-ти дом).

Следва продължение
Kлючът е в теб!
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Пет Яну 30, 2009 12:16 am
"Следват важните планети, знаци и домове за различните видове кариери. Запомнете, че това е много общо.
Кариера в изкуствата: Силни позиции на Венера, Нептун и Меркурий ( издигнати, в ъглови домове, с много аспекти). Силно натоварени Близнаци, Везни, Водолей със Слънце, Асцендент, домове на призванието в тях. Няма никакъв специален дом, на който да наблегнем, но ще ни бъде от полза, ако творческият 5-ти дом е добре аспектиран.
Спортна кариера: Силно действащ Марс, Слънце, Юпитер, Нептун или Меркурий. Силно натоварени Стрелец, Дева и Овен. Натоварени 1-ви,5-ти и 6-ти дом.
Бизнес управление: ( това включва ценни книжа и облагации и някои корпоративни дейности). Проминентни Сатурн, Слънце или Луна. Включени знаци обикновено са Овен, Лъв, Рак, Козирог и Стрелец. 1-ви, 5-ти, и 10-ти дом трябва да влияят силно. За да бъде на високо ниво, се изисква наличието на 3 астрологични сигнификатора: Меркурий в някакъв аспект с Уран, за предпочитане предизвикателен. Овен,Лъв или Скорпион на АСЦ.,където да са Слънцето или Луната (две от трите). Юпитер в аспект със Сатурн или 10-ти дом.
Комуникации и реклама : Луната, Слънцето, Меркурий, Юпитер или Венера би трябвало да са в добра астрологична позиция. Натоварени Близнаци, Стрелец и Везни и Водолей и акцент върху 3-ти, 9-ти,7-ми, и 1-ви дом."
Kлючът е в теб!
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Пет Яну 30, 2009 12:42 am
Фермерство: ( Тази категория включва всички свързани със земята професии, като геология, миньорство, археология и антропология). Сатурн, Плутон и Луната са обикновено добре поставени и силно действащи, както и Рак, Козирог, Овен и Дева. Силно влияят домовете 4-ти, 9-ти и 10-ти.

Финансова област: ( Това включва банкерство, счетоводство и всякакъв вид управление на пари). Венера, Меркурий, Плутон и Юпитер са обикновено на преден план. Знаците, които са акцентирани са Телец, Скорпион и Рак, както и 2-ри и особено 8-ми дом. Счетоводството също се нуждае от влиянието на Близнаци или 3-ти дом.

Обслужване в областта на храненето : ( Ресторанти и маркети) Едни от най-важните планети са Луната, Меркурий, Уран. Знаците са Рак, Водолей, Везни и Дева. Домовете са 6-ти, 11-ти и 2-ри.

Прилагане на закони : Марс, Слънце, Плутон и Сатурн да са в ъглови домове, да управляват Слънцето и АСЦ. или да имат много аспекти. Овен, Везни, Стрелец и Козирог да са добре представени, както и 6-ти, 7-ми, 10-ти и 12-дом.
Kлючът е в теб!
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Пет Яну 30, 2009 12:59 am
Правна кариера : Меркурий, Сатурн, Слънце, Юпитер и Венера са от значение. Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец са акцентирани, а 7-ми и 9-ти дом са силно влияещи. Политиците и търговците по принцип имат подобни сигнификатори, но политикът се нуждае от силен 8-ми дом и Водолей и/или 11-ти дом да е акцентиран. Търговецът се нуждае от Риби или Нептун и силни 3-ти и 10-ти дом.

Медицинска област : Марс, Юпитер, Меркурий, Луната и Сатурн играят важна роля тук. Знаците, които обикновено имат значение са Дева, Риби, Скорпион, Стрелец и Козирог. 6-ти, 8-ми, и 12-дом са акцентирани. Естествено, ако човекът иска да отиде в администрацията( управлението), важно е да има силен 10-ти дом. По-техническата страна на медицината, като рентген или компютърна медицина се нуждае от добре разположен Уран в домовете на професията.

Музиканти : Нептун, Сатурн, Слънце, Луна и Венера са важни тук, както и Рак, Лъв, Риби и Дева и 5-ти,12-ти и 10-ти дом.

Изпълнители : Луна, Нептун и Венера. Лъв,Риби и Водолей. 5-ти, 12-ти, 7-ми и 10-ти дом.
Kлючът е в теб!
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Пет Яну 30, 2009 1:13 am
Религия и теология : Сатурн, Юпитер и Меркурий са сигнификатори. Стрелец, Везни, Скорпион и Козирог са знаците. Обичайно заетите домове са 9-ти, 10-ти и 3-ти.

Учени и техници : Плутон, Уран, Марс, Меркурий и Скорпион, Риби, Козирог, Близнаци и Овен. Домовете, които имат отношение са 8-ми, 6-ти и 12-ти.

Обществено обслужване : Луната, Юпитер, Меркурий и Слънцето обикновено са в ъглови домове, издигнати или силно аспектирани. Водолей, Рак, Риби и Дева са най-често включваните знаци. Важните домове са 11-ти, 6-ти и 12-ти.

Транспорт : Тук обикновено намираме Юпитер, Меркурий, Уран и Луната, както и Стрелец, Близнаци и Водолей. Домовете са 3-ти и 9-ти.

Чиновници : Меркурий, Луна и Сатурн. Дева, Козирог, Рак и Близнаци. 3-ти, 6-ти и 10-ти дом.
Kлючът е в теб!
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Съб Яну 31, 2009 12:21 am
Бих желала и вие да се включите в тази тема, като изкажете вашето мнение и знания и наблюдения по въпроса. Използвах отново материал от книга, и сега ще предложа и мои тълкувания на останалите домове, и значението им предвид определянето на професията в натала:
1-ви дом : Дом на живота, ъглов, ключова дума: самоличност.
Тъй като това е една от най-важните точки в радикса, той показва личността ни, с нейните естествени наклоности, нашата индивидуалност и начина, по който изразяваме себе си. Той показва подхода ни към живота, поведението ни и началото на всички начинания. Този дом има отношение към спорта, изкуствата, управлението, комуникациите и рекламата.

3-ти дом : Дом на близките взаимоотношения, падащ, ключова дума : съзнание
Той показва средата, в която живеем, всички форми на комуникация, както говорене и писане. Също показва и смисъла на пътуванията, особено късите, ученето, новите идеи, възможността да контактуваме с обкръжаващата ни среда и нашите вродени умения. Той показва нашия съзнателен обективен ум и началното ни образование. Мисля, че този дом също има голямо значение за определянето на професията. 3-ти дом има отношение към комуникации и реклама, счетоводство, секретари, обслужване, търговия, работа с техника, машини и транспортни дейности, туризъм (хотелиерство и ресторантьорство).
4-ти дом: Дом на края, ъглов, ключова дума: сигурност
Той показва нашия дом, нашето наследство и потекло, нашата подчинена същност и основата, върху която ще градим нашия характер. Професиите, които имат отношение към този дом са земеделие, геология, миньорство, археология, архитектура и строителство, недвижими имоти, брокери, дърводобив и дървообработване и др.
5-ти дом : Дом на живота, следващ, ключова дума: творчество
Той показва нашите заложби и таланти, удоволствията, забавленията, ваканциите, игри, спекулации, хобита и развлечения. Също показва спорта, литературните и артистични способности, оригиналните и творчески решения, обществените дейности, политиката, фините изкуства, социалните дела, бремеността и възпитанието на децата, всички клубове свързани със забавления (барове, дискотеки, боулинг, голф и др.) и кръжоци описани от този дом. Професии: шивачи, дизайнери, реклама, изкуства, музиканти, изпълнители, спорт,треньори и инструктори, бизнес управление, педагози, детегледачи, акушери ( но за тях се изисква и акцент в други домове); Мисля, че петият дом е много важен за определяне на професията, тъй като тук са нашите заложби и това, което ни влече. Тук творим и създаваме и се изявяваме по някакъв начин, което би могло да бъде ключ към печелене на пари.
Kлючът е в теб!
Цитат
МнениеПубликувано на: Нед Фев 01, 2009 9:20 pm
[quote="Amanda"]Ще приложа цитат от книга на тази тема, който би бил полезен...
" Има три специфични области на хороскопа, които трябва да се съобразят, когато обсъждаме професионалния потенциал.
10-ти дом е най-голямата висота, която можете да достигнете; той е свързан с кариерата, бизнеса и признанието.
6-ти дом скицира вида работа, която вършите и как я вършите.
2-ри дом,освен всичко друго, показва колко можете да печелите, също обрисува удовлетворението, което получавате за своите усилия.
ЗДравейте, това обяснение ми беше много от помощ, за което .,.,., Благодаря. Да се проверя само дали правилно съм разбрала, ако обичате поправяйте ме.
Ако върха на 10-ти дом е в Близнаци, върха на 6-ти дом е в Риби и върха на 2-ри дом е във Везни и в него се намират Скорпион и Везни, то значи- Работата ми ще е свързана с това да се грижа за някой, и ще съм много всеотдайна, Удовлетворението ми ще е в предадените на другите интелектуални идеи и ще постигна признание чрез това.
Деда знам обърках ли го, опитвам се да го подредя в една цяла картинка.Трудно. stupid .
О имам и Венера в лъв в 11-ти дом
Меркурий в Дева в 12-ти дом-ретро
(май точно ретро Мерк ми пречи да си подредя мисълта) ,,,,
И Сатурн в Скорион в 2-ри дом.
Помооооооощ smile3514 newsm51
Цитат
МнениеПубликувано на: Пон Фев 02, 2009 1:49 pm
И аз малко свободни съчинения ...десети дом в Близнаци - Меркурий в собствен знак - Дева ...нещо на интелектуален труд ми прилича и това във връзка с 12 дом. Хвърли едно око на аспектите на Меркурий. 6 дом в Риби ...работа свързана с някакъв вид творчество, а къде са Нептун и Юпитер и естествено техните аспекти? Плутон във Везни имат доста хора, но Венерата си иска внимание пак едно око към местоположението на Слънцето. Мисля си че не е лошо да се погледне и АС - неговия управител и аспектите към горенаписаните планети.
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Пон Фев 02, 2009 4:21 pm
Ката цяло на всичко трябва да се обърне внимание, не трябва да се изпуска цялата карта от поглед. За това е най-добре като ще разсъждаваме да виждаме карта. Аз поне не се наемам да коментирам без да виждам картата, защото наистина са много факторите, които трябва да се вземат в предвид като се определя професията.
Kлючът е в теб!
Цитат
МнениеПубликувано на: Пон Фев 02, 2009 9:04 pm
Amanda написа:Ката цяло на всичко трябва да се обърне внимание, не трябва да се изпуска цялата карта от поглед. За това е най-добре като ще разсъждаваме да виждаме карта. Аз поне не се наемам да коментирам без да виждам картата, защото наистина са много факторите, които трябва да се вземат в предвид като се определя професията.


makingeyes
Здравейте на всички,
Ето малко повече информация за планетките ми
надявам се на още малко просветляване от Ваша страна

Planetary positionsplanet sign degree motion
Sun Virgo 29°33'51 in house 1 direct
Moon Aries 9°38'09 in house 7 direct
Mercury Virgo 16°37'14 in house 12 retrograde
Venus Leo 24°14'05 in house 11 direct
Mars Leo 25°44'01 in house 11 direct
Jupiter Sagittarius 5°27'55 in house 3 direct
Saturn Scorpio 2°48'42 in house 2 direct
Uranus Sagittarius 5°44'35 in house 3 direct
Neptune Sagittarius 26°31'22 end of house 3 direct
Pluto Libra 28°16'53 in house 2 direct
True Node Gemini 19°21'56 in house 9 retrograde
Planets at the end of a house are interpreted in the next house.

House positions (Placidus)Ascendant Virgo 29°08'49
2nd House Libra 24°47'15
3rd House Scorpio 25°06'28
Imum Coeli Sagittarius 28°59'48
5th House Aquarius 2°55'50
6th House Pisces 3°21'20
Descendant Pisces 29°08'49
8th House Aries 24°47'15
9th House Taurus 25°06'28
Medium Coeli Gemini 28°59'48
11th House Leo 2°55'50
12th House Virgo 3°21'20

Major aspectsSun Sextile Jupiter 5°54
Sun Sextile Uranus 6°11
Sun Square Neptune 3°02
Sun Conjunction Ascendant 0°25
Moon Trine Jupiter 4°10
Moon Trine Uranus 3°54
Venus Conjunction Mars 1°30
Venus Trine Neptune 2°17
Venus Sextile Pluto 4°03
Mars Trine Neptune 0°47
Mars Sextile Pluto 2°33
Jupiter Conjunction Uranus 0°17
Saturn Conjunction Pluto 4°32
Neptune Sextile Pluto 1°46
Neptune Square Ascendant 2°37
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 6:32 pm
МнениеПубликувано на: Чет Фев 05, 2009 8:28 pm
Тук Асц е съвсем на края на Дева в 29 гр. и 08 мин. и разлика от порядъка 2-3 минути напред в часа на раждането би ти сложила нов облик с Асц във Везни. И така картинката се променя. Мисля,че в този случай се налага да се направи първо ректификация, за да се определи точния час на раждане.

Погледни тук:

http://www.clubastrology.net/forum/viewtopic.php?f=17&t=6423
Kлючът е в теб!
Цитат
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 7:28 pm
Много ти Благодаря Аманда .,.,.,
Разглеждала съм този сайт, но не бях намирала досега нещо за ректификацията. Междо другото честосе случва, часа на раждане ако не е точен да се окаже, че е по-ранен. И много рядко по-късен от известения, защото в болниците имат навика да го засичат доста след самото раждане, но не и преди него.
baby_baby
Цитат

Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 38
Регистриран на: Вто Дек 30, 2008 9:07 pm
Местоположение: Варна
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 7:04 pm
Amanda написа:Ще приложа цитат от книга на тази тема, който би бил полезен...
" Има три специфични области на хороскопа, които трябва да се съобразят, когато обсъждаме професионалния потенциал.
10-ти дом е най-голямата висота, която можете да достигнете; той е свързан с кариерата, бизнеса и признанието.
6-ти дом скицира вида работа, която вършите и как я вършите.
2-ри дом,освен всичко друго, показва колко можете да печелите, също обрисува удовлетворението, което получавате за своите усилия.
Елементът на върховете на тези домове често ще показва областта на вашите стремежи по принцип.
Огнените знаци означават работа, която позволява действие, ентусиазъм и лидерство.
Земните знаци се нуждаят от област, която е стабилна и продуктивна, а това предполага постигане на практическите цели.
Въздушните знаци предпочитат кариера, чрез която могат да предават своите идеи и да използват интелектуалния си потенциал.
Водните знаци обичат области, където могат продуктивно да използват своята грижовност и всеотдайност.
Ако има интерсептирани знаци в картата, може да намерите за необходимо да комбинираате тези предположения.
Например с огнен знак върху МС и водни знаци на върха на 2-ри и 6-ти дом, вие имате нужда от призвание, в което ще използвате вашата грижовност(вода) като ръководител(огън). Със земен знак на върха на 2-ри дом и въздушни знаци на 6-ти и 10-дом, вие трябва да предавате (въздух) вашите идеи в практическа насока (земя).
Господарите на ключовете домове (2-ри,6-ти и 10-ти) и планетите в тях трябва да се вземат предвид, както и Венера, естественият господар на 2-ри дом, Меркурий естественият господар на 6-ти дом и Сатурн, естественият господар на 1-ти дом.
Вие не трябва да изпускате цялата карта от поглед. Ако има стелиум в един знак или дом, той трябва внимателно да се обсъди и значението му да се добави. Друг важен фактор е възможността. Вие няма да предположите, че един човек ще стане хирург, ако картата или житейските обстоятелства не показват, че има финансова подкрепа, за да премине през цялото обучение и да достигне до тази цел. Същите показатели, които сочат способността за хирургия, показват и потенциала да стане добър касапин.
Адвокати, търговци и политици имат подобни карти. Всички те са способни да сключват сделки и всички те се нуждаят от чар и настойчивост.
Други важни съображения, освен домовете на призванието, са най-точните аспекти в картата, особено квадратурите и планетите, които имат аспект с върха на 10-ти дом. Много хора не отиват по-далеч от своя 6-ти дом в тяхното търсене на работа. Те са щастливи да имат работа, която им позволява някакъв вид финансов успех и възможност да служат(6-ти дом).

Следва продължение
...смяташ ли че и един Сатурн в картата не загатва за професионалното поприще?

Изхождайки от факта , че в натала един Сатурн показва мястото/домът/ където ние сме ограничени и е съвсем естественно точно в тази област да се развиваш за да превъзмогваш тези ограничения...
Цитат

Астро-приятел
Астро-приятел
Мнения: 18
Регистриран на: Сря Мар 18, 2009 9:30 pm
МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 2:10 pm
Сатурн е естествения управител на 10 дом /кариера/ и предполагам като такъв би трябвало да е сигнификатор при определяне на професия.
Цитат
Следваща

Назад към Първи стъпки в Астрологията

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron