Символите и тяхното древно и забравено значение

Форум за любителите на карти Таро, Руни, Кабала, Нумерология, Хиромантия, Кафе, Сънища. Добре дошли при нас. Влезте с чисти помисли, елате да споделите своя опит от света на предсказанията. Форум „Древните гадания - наука за човека и вселената” ви очаква. Заповядайте!
Аватар
Планетен наблюдател
Планетен наблюдател
Мнения: 168
Регистриран на: Съб Фев 19, 2005 6:14 pm
Местоположение: varna
МнениеПубликувано на: Чет Юли 13, 2017 8:53 am
,,. Здравейте стари по-стари и най-нови приятели, след известен размисъл реших отново да напиша някой ред...реших също да е в мястото където писахме и преди – т.е тук.
Новата тема да свържем със старата- от скъпоценни и полускъпоценни камъни - към Символите и тяхното древно и забравено значение. И така като за начало се пренасяме в Египет.Разбира се, с течение на времето и в Египет се е изгубило това разбиране, но все пак информацията за символите, фиксираща древните Знания частично е достигнала и до наши дни.Артефактите от Древен Египет и днес са поразителни в своята информативност по отношение на духовните Знания. Някаква си змия с 72 пръстена („звена“ на тялото), захапала опашката си, цена няма! Известни са вече благодарение на хора с огромни познания и силна воля за разкриването на Древните знания - рисунки с изображения на украшенията на така наречената Харапска цивилизация, които били открити от археолозите. На територията на разкопките са намерени много теракотени гривни и пръстени, изработени във формата на змия, захапала опашката си, така да се каже, уроборос от Харапската цивилизация, което свидетелства за древния произход на този символ.
Освен това, била е открита и една любопитна вещ – или ритуален пояс, или огърлица с много интересно описание, съставена от 42 дълги звена от скъпоценния камък карнеол, 72 бронзови сферични звена, 6 бронзови звена, 2 бронзови края във формата на полумесец и 2 кухи цилиндрични края също от бронз. 42 дълги топчета от карнеол! Ако си спомним, че при древните египтяни имало точно 42 нравствени заповеди, от които еврейските жреци заимствали само десет за създаването на своята религия, то се получава доста интересно сравнение. Очевидно е, че тези Знания били широко разпространени в древния свят, просто всеки народ в различно време е приписвал тези заповеди на своите богове.
Не случайно тези 42 звена били изработени именно от карнеол. Този скъпоценен камък е широко използван за изготвянето на различни изделия в епохата на неолита. Той бил добре известен в Месопотамия, Древна Индия, Египет, както и сред народите от Древна Европа, Азия и Америка. Бил е познат и в Русия, споменава се в „Сборника на Светослав“. От него били изработвани различни ритуални украшения, амулети, талисмани, култови предмети. В Древен Египет карнеолът бил свързван с различни символи, олицетворяващи живата Душа, защитата в задгробния живот, с чакрата на челото и ясновидството. Бил е известен сред хората и със своите лечебни свойства...Но най-интересното нещо в Харапското ритуално украшение е това, че там има нито повече, нито по-малко, а именно 72 сферични елемента, 6 бронзови и 2 във формата на полумесец... Като се имат предвид Знанията за 72 измерения на Вселената, шестте измерения на материалния свят, в който се разполага енергийната конструкция на човека, както и основните знаци на АллатРа във формата на полумесец, може да се отбележи, че е съществувал доста интересен начин за запазване и предаване на информацията, дори и чрез подобни ритуални украшения.Та ясна е връзката между предмета и материала от който е направен ... остава да си обясним и формата – нейният древен смисъл – това което с вековете е позабравено или изменено за да се разкрие в пълнота символът и неговата сила и приложение........за сега стига ......ще продължим по –нататък! Gigi
Последна промяна taygarman на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
КАСТОНАЙ ЛАПИОАСТЕРИМ МАНТО
"....хаотичните мисли пораждат хаотични действия...." ЕРНАМ
Цитат

Назад към Древни гадания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron