За любовта

За Теоретици. Как учите, как правите прогнози, как се справяте с текущите транзити, прогресии, дирекции, възвръщания и т.н.

Модератор: site admin

Аватар
Мандира - каран
Мнения: 5465
Регистриран на: Сря Юни 02, 2004 1:06 pm
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 9:20 am
Автор: Илиана Магерова
За любовта

/това е мнение от тема във форум Астрология, в.
all.bg
Когато някой така пише за любовта и то от астрологична гледна точка, то той е добър астролог и знае какво е любов./

Единственият начин да се справиш с изкушението е като му се отдадеш.

Когато изкушението е толкова голямо /например една Венера в Скорпион, намерена в пети дом, в съвпад със Слънце/. Скорпионския нагон заложен в натала и желанието да бъде удовлетворен, тъй като от кармична гледна точка скорпиони се раждат, когато в рода има умрели в много ранна възраст, много често недоживели възрастта на любовта, а най-често отишли си от света без да оставят поколение.

Зовът на предците е този човек да прави секс, за да възстанови изгубените корени на родът си. И желанието в него да е толкова силно и неустоимо, че да не може да избяга от нуждата да възпроизведе рода.

Нека не забравяме основната функция и роля на секса. Друг е въпросът, че човечеството "облагородява" тази функция в последствие и започва да се различава от животните именно поради факта, че се е научило да извлича все по-голяма наслада от изкуството да правим секс и желанието да контролираме размножителните си процеси.

Така Венера се превръща в изкусителна съблазън, на която всеки мечтае да се отдаде /Нептун/.

И ако Венера е онази похот и съблазън, чрез чара на която човек успява да привлече партньора който е харесала, то Нептун е онова задължително условие, което може да заслепи, издигне или извиси човешката душа, до опиянението и усещането за докосване до божествената любов.

Ще се съгласите с мен, че всеки споделен сексуален миг, в който желанието /хормоналното/ върви ръка за ръка с чувството /възвишеното/ неизбежно води до усещането за пълнота и сливане - първо с партньора, после те изпълва с онази божествена наслада, която те кара да се чувстваш сякаш целия свят и космос те обича.

Едва тогава говорим за онова състояние на духа, в което сливането с един партньор, води до разтварянето на личното духовно преживяване отвъд границите на земната похот, където рухват физическите граници и Нептун те потапя в света на космичната любов, изпълва те и чувсваш как цялата вселена трепти от протоберансите, които пръска родената от този акт любов и енергия. И имаш чувството, че си изпълнил цялата вселена с хармонията на твоите усещания, защото ти си в нея и тя е в теб ...

Много често невъзможността да се докосне това състояние, поради липса на партньор е водила до други зависимости - всички знаете, че дрогата е по Нептун, както и пиянството. Човек е устроен така, че винаги да се стреми към удоволствието да се слее не само с партньор, но и с хармонията на космоса и в името на това желание и усещане, много хора са намерили грешните пътища за достигането им.

Много по-интересно е да обсъдим, защо някои хора в стремежа си към единение, всъщност се разпиляват и изгубват способността отдавайки се на един партньор да достигнат до усещането на така наречената "божествена любов" или простичко казано, онова усещане за сливане с космичната хармония и любов.

Малко са, хората които познавам и са споделили, че чрез любовта и отдаването са го постигали.

Много повече са онези, в които е заложен стремежа да го открият, но не умеят или не разбират емпатията, а егоизма е толкова водещ, че пречи да се отдадат изцяло на един партньор.

Тук въпросът ще как е поставена Луната и Нептун - умението да чувстваме и да се разтваряме, да даваме и да получаване духовна енергия и заряд - излъчването, което заразява с магията си и прави харизматична личността

Честата смяна на партньори също води до едно "разцентроване" и невъзможност да се настроиш на честотата на партньора, за да установиш пълно разбиране и сливане с духовиня му свят - от там и разочарованието.

Бих искала да разгледате кои астрологични фактори водят до показатели за честа смяна на партньори.

Любовта не може да бъде постигната, ако между двама човека не се установи състояние на хармония и дълбоко разбиране на нуждите един към друг, на духовните потребности, не на последно място - на дълбокото разбиране /вербално - Меркурий/ и интуитивно /Нептун/ за да имаме предпоставка за раждането на това велико чувство - любовта.

За да се достигне до любовта, трябва да има доверие между двама и то пълно.

Доверието се гради чрез Сатурн. Ако Сатурн ранява нечия лична планета и особено, ако това са Венера или Луна, то този човек ще има задръжки. Страховете ще подхранват съмнението, че или той не е достатъчно красив и желан образ за партньора си /Венера/ или обратното - той ще се съмнява, че партньора притежава качествата достойни за да бъде обичан от него.

Подмолните камъни на любовта, за да бъдат преодоляни е нужен един огромен Нептун, който да разруши тези граници на съмнение, страх и предварителна настройка, че нищо няма да се получи и не е нужно да се отдаваме на поредната съблазън в живота ни, докато не издържи суровите изпитания и проверки на Сатурн.

Набутани в такива граници, чувствата /Луна/ много често не могат да бъдат показани или остават непоказани пред партньора.

Така често се разминаваме с любовта и колкото астрологични фактора да сочат планетните конфигурации, че в даден период от време ще срещнем любовта на живота си .... не са ли научени уроците и особено, ако липсва ясно съзнание за това какво изисква любовта и как трябва да се постигне хармонията във взаимоотношенията, оставиме ли се на Венерино-хормоналните щения, с Нептуново-розовите очила да ни водят за носа, кротко и блажено по течението или обратното - натовариме ли със съмнения и подозрения новопоявилото се чувство, без да дадем доверие в аванс, за да получим същото сме способни да убием и най-голямата любов, която ни е писано да изчживеем по хороскоп!

Факти, които съм срещала неведнъж в хороскопите и съм се чудела как е възможно да бъдат подминати такива шансове в живота.

Има и по-страшно, когато се включат и заработят Плутоново, Юпитеровите и Сатурнови изисквания.

Плутон - ревността - която погубва
Юпитер - гордостта, която убива чрез никому нужното самочувствие
Сатурн - страховете, които унищожават в зародиш, като откос на острие, едва подалите се кълнове на любовта.

С този дълъг постинг, смятам, че разбирането за това що е любовта и какви са предпоставките тя да бъде изгубена в начален, в последващ и краен стадий на развитие смятам за поизяснени.

Всичко това обаче разгледано единично в хороскопа съм длъжна да споделя, че може да бъде преодоляно, ако комплексите, които всеки един притежава, се сублимират правилно или астрологичното отражение на напрегнатите аспекти, трябва да търсим в хармонични съществуващи към тях, за да може да има шанс натрупаната енергия да бъде канализирана правилно.

Бих казала, че много е важно в диспозицията на управителите на планетите /така наречените верижки/, т.е. крайния диспозитор, да не се окаже двойка планети, които имат отношение към любовта и двете да са намерени във взааимна квадратура.

Още трябва да отбележа, че земните знаци, са много по-похотливи и трудно отдаващи се на Нептунови влияния, затова обичат и се привързват много по-често към един пратньор, ако в хороскопа няма други показатели.

... ако продължа направо ще съм написала следващия доклад за ... може би Секса, Любов или трансформация и то по начин, по който да стане ясно що е то секс и има ли почва в нашето астрологично съзнание. Какво търсиме чрез секса и какво можем да изразим. Секса само инструмент за размножаване ли е или чрез секса можем да достигнем онези нива и дълбочина на чувствата, които да те накарат да излезеш извън земното и тленното.

Апропо ... колко от вас се докоснаха и разтвориха до космочната любов, чрез отдаването само на един партньор? Колко от пишещите тук усетихте, че любовта е състояние на духа, което от сърдечно и духовно чувство може да се разтвори, запълни всяка пора на тялото, премине в това на партньора, изпълни и него с усещане за любов и хармония - извън всякакви земни и неземни измерения, онази любов способна да изпълни цялото простарнството около нас - въздуха, небето, космоса.

За мен това е любовта, тази заради която сме убили Сатурн, премазали Плутон, ликвидирали Нуптуновите илюзии /тук нещо забравих да кажа/ много има да се каже за любовта ... много... най-важното обаче е ЖЕЛАНИЕТО да създаваме /Слънце/ любов и даваме, отдаваме /Луна/ ... чувства, желание да достигаме хармония и красота /Венера/, чрез истински действия /Марс/ да изказваме /Меркурий/ чувствата си, а не да ги крием и или да си играем някакви игрички ....... любовта не прощава сметките на дребно ...... в живота. Иначе как да имаме деца, които са родени от любов, за да могат един ден да създават любов и да обичат света, такъв какъвто е и човеците в него, както майка Тереза.
Цитат
Аватар
Звездоброец
Звездоброец
Мнения: 56
Регистриран на: Съб Яну 10, 2009 4:35 am
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: Съб Фев 04, 2017 3:53 pm
Точно такива застаряли, дебели и грозни женици трябва да ни учат на любов...
Последна промяна apostol на Чет Яну 01, 1970 3:00 am, променена общо 0 пъти
Причина: ''
********************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
Цитат

Назад към Астрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron