Клуб Астрология

Зодия.Хороскопи.Нумерология.Съновник.Психология

Чет05242018

Last updateЧет, 06 Апр 2017 4pm

Стил и зодия

moda
Всеки знак на зодиака си има свой облик и вкуса към аксесоари, дрехи и комбинация от цветовете са заложени в личният хороскоп, който е синтез от слънчев знак/вашата зодия/, лунен знак, асцендент и т.н.

 

Везните и лъва са двете зодии, които диктуват модните тенденции. Те се открояват с красиво съчетание на цветове и материи, които им прилягат идеално.

Този, който бихте забелязали от далеч и дори леко да ви смути външният му вид е водолея. За едни дрехите за вкарани в графата пълно безразличие, а за други това е превърнато в култ.

Понякога ще прочетете, че овните са рижи, но има ли рижи японци овни? Или колкото и бледа кожа да има представителя на зодия рак, то представителите на народите от Африка винаги ще са с тъмен цвят на кожата независимо от характеристиката на зодията. Или планетата Уран на асценднента да даде син цвят на очите, то представителите на Пакистан ще са с тъмни очи. Ето защо е необходимо да знаем, че когато се прави хороскоп трябва да се вземе предвид месторождението, часът и денят на раждане, така ще се направи една точна и правилна астрологична характеристика, която ще е уникална и единствено само за вас. Няма двама души с един и същи хороскоп, дори и да са близнаци, тоест родени в малък интервал от време. Описанието, което ще дам по-нататък е за така наречените абсолютни представители на дадена зодия. Ако вие знаете в кой знак се намира вашата луна и асцендент е добре да прочетете характеристиката и за тези зодии, така ще може да получите приблизителен облик на вашия вкус и стил.

Овен

 Овенът не обича да се придържа към модните тенденции, носи това, което му е удобно. Мъжът овен не се притеснява да променя гардероба, но ще предпочита материи, които не се гладят. А онези представители на тази зодия, които са военни или бивши служители на МВР може цял живот, дори и в пенсионна възраст да се обличат с военната си униформа. При избора на цветове овните предпочитат ярките нюанси и избягват тъмните, но ако се налага да са в тъмни дрехи, то винаги ще има някакъв аксесоар, който да в светло зелено, червено и дори оранжево.

Жената овен ще облича всеки ден нова дреха, но все в един и същ любим стил. Повече от другите знаци в зодиака жената овен обича да носи панталони. Нейният любим цвят е червеният и понякога боядисва косата си в червеникав оттенък. Тя може да предпочете да е с черен панталон, дори и черна блуза, но с ярко червено палто.

Овните като цяло обичат кожените изделия – колан, чанта, боти в естествени оттенъци и дори през лятото жената овен може да обуе любимите си ботуши.

Телец

Телците предпочитат красивата дреха, която има орнаменти, бродерия, но в класическа кройка. Дрехите, които носят телците никога не излизат от мода, понеже са като произведение на изкуството и то от превъзходно качество. Те имат добър вкус и се обличат винаги според събитието и сезона. Често се случва да шият дрехи по поръчка. Гардероба на мъжа телец не е голям, но в него няма нищо излишно. Купувайки дреха, той първо гледа колко струва и колкото по-скъпо, толкова по-добре. И мъжете и жените телци не обичат изкуствената материя. Падат си по кожените аксесоари – чанта, портмоне, но задължително от хубава търговска марка. Любими цветове са земните тонове, пастелните цветове. Не понасят крещящите оттенъци. Телците избират дреха, която да подчертае еротичният език на тялото. Жените телец може да носят рокли с открит гръб и дълбоко деколте, но никога не излизат от рамките на приличието и добрият вкус.

Близнаци

Близнаците сменят дрехите си често. Понякога дори без да успеят да облекат поредната нова покупка е възможно да я подарят на приятелка или сестра. Те бързо реагират на модните тенденции и не само в дрехите, но и в прическата, грима и в избора на парфюм, но и бързо губят интерес и отново се впускат в шопинг. Близнаците не виждат нищо странно в това, да съчетаят джинси стилно яке с вратовръзка. В дрехите предпочитат лекотата, гладкостта. Не обичат грубата кожена дреха. Жените от зодията обичат късите полички, а мъжете спортни шорти. Те изобщо не се стремят да покажат своята сексуалност, както биха направили лъвовете например. Те имат стремеж към свобода и движение, затова дрехата трябва да е спортна, необременяваща и даваща възможност за обличане по всякакъв повод. Цветовата гама не е конкретна, но има обща тенденция към пъстрота. На тях им отива всичко, дори сивият цвят. Понеже никога не им стига времето, те предпочитат тъкани, които не се гладят.

Рак

Раците обичайно имат голям гардероб. На тях им е жалко за остарелите вещи и складират всичко, дори раираните чорапи от абитуриентския бал може да са някъде грижливо скътани. Особено много ценят дрехи останали им от техните предци. Те обожават семейните традиции, ето защо жената рак дори е склонна да се омъжи в сватбената рокля на майка си или баба си. Така също колкото и пъти да е била омъжена, тя съхранява вещи на всеки от бившите си съпрузи. Доста често в дрехите на раците присъства и национален мотив. Жените обичат светлите блузи в цвят на круша и вишна, точно като тези от които баба й прави сладка. Смущава ги всеки неправилен детайл, не добре изгладен ръкав или несполучливо завързано шалче. Те се грижат за дрехите си много добре. Раците често попълват своят гардероб, но не тичат след модните тенденции, а просто пазаруват на момента, от това, което има в магазина. Достатъчно консервативни са и не носят онова, което другите купуват. Ако се случи някой в службата да има същата дреха, напълно възможно е типичният представител на зодия рак да не посмее да облече въпросната дреха втори път. Не, защото се стремят да са уникални, а защото не желаят да ги сравняват и току виж, сравнението да не е в тяхна полза. Домашната дреха – роба, пеньоар, за жените, и традиционният халат и протритите удобни чехли за мъжа са много важни. Тъканите, които предпочитат раците са меки, топли и еднотонни. Понякога дрехата кара рака да изглежда мекушав, но всъщност това не е така. Както разбирате тук може да се напише цяла книга и тя пак няма да бъде достатъчна да се опише психологията на представителите на зодия рак. Между впрочем майка ми е зодия рак и аз напълно разбирам децата, които вечер се гушват в мама облечена в топъл и мек пеньоар, ухаещ на курабийки…

Лъв

 Това са истинските законодатели на модата(Коко Шанел е зодия лъв). Това, което носи лъва привлича всеобщото внимание и скоро става модна тенденция. Дрехите които избират лъвовете са стилни, понякога необичайни. Никога не изпускат момента да се облекат с шик и стил, така че всички погледи да са вперени в тях. Те още притежават и умение да носят дрехата така като че е на изложба. Често носят дрехи шити по поръчка. Цветовете които избират са ярки, не крещи, но отличаващи се, разнообразни и не класически. За тях и изключително важен материала, модела и самият фасон, който има дрехата. Жената лъв обича жилетки с втъкани златни и сребърни нишки, жабо, ръкавици и всякакви бижута. На жените лъв им се отдава да носят шапки. Мъжете също не изостават и те са едни от най-елегантните. Обичат шапките и обувки на ток като американските каубои. През лятото предпочитат тениски тропически тип, ярки и пъстри. Понеже имат добре оформено тяло жените лъв може да си позволят да носят от панталони за езда до роклички, които разкриват всичките им прелести и винаги ще изглеждат добре и на място. Но при всички положения каквото и да избере да облече представителя на зодия лъв то ще е лъскаво, красиво и разкошно.

Дева

При избора на вещи девата е практична и винаги внимава за цените. Гардероба им е обикновено голям. Повечето вещи са многофункционални и с голямо количество детайли. Вкуса им е донякъде консервативен. Материите, които избират може да са най-различни, но в по-голяма степен те предпочитат не ярките „работни“ тонове. Не всички деви са така, но повечето не обичат кожени дрехи и аксесоари. Те обожават животните и не могат да си представят, че ще са облечени в нещо, което е дишало и е имало живот и е било умъртвено, за да се облекат те. Девата се дразни от нарушени правилни линии и не обича несиметрични дрехи. Жените отделят голямо внимание на полите и роклите. Стилът им показва скромност, целомъдрие и професионална насоченост. Една от особеностите на жените деви е пристрастеността им към дрехи втора употреба и тук откриваме вечният стремеж към икономисване. Освен това те обичат плетените шапки и шалове и по-често от другите зодии носят със себе си чадър, не само в дъждовно, но и в слънчево време.

Везни

Те вслушват в модните тенденции, но избират само това, което им подхожда и си пасва с другите дрехи в гардероба. При комбинирането на дрехи се опитват да получат максимума елегантност. Количеството дрехи при везните е в зависимост от тяхното материално положение. Те също като телците и лъвовете често шият дрехи по поръчка. Дрехите им са най-разнообразни, основният критерий е подчертаване на собствената им красота. Мъжете използват много декоративни украшения, като кърпички затъкнати в джоба, красива табакера, часовник с верижка. Мъжът везна изглежда перфектно в костюм. Жените везни изглеждат добре и в дънки и джинси, но и прилепнали клинове, сукмани и мини. Изобщо не се притесняват да показват интересни места от тялото си. Особена страст везните имат към бельото.

Скорпион

По отношение на скорпионите мога да кажа, че каквото и да облекат задължително ще им подхожда. Това е нещо, което може да се обясни със сексуалното излъчване на представителите на тази зодия. Предпочитат да се обличат със скъпи дрехи, но и не подминават магазините втора – ръка. Собствените си вещи пазят дълго и периодично преглеждат какво имат в наличност и без съжаление изхвърлят това, което няма вече да облекат. Цветовата гама е подбрана винаги с вкус. Всички ярки и наситени цветове, но не крещящи и в различни материи. Повече от другите хора, представителите на зодия скорпион носят черният цвят. Жените може да си позволят цепки и дълбоки деколтета.

 

Стрелец

Стрелците се стремят да подчертаят своето достойнство. Предпочитат скъпи и престижни вещи, особено от чужбина. На мъжете стрелец добре им стоят скъпите костюми. Жените следват модата и сменят дрехите си доста често. Добре им подхождат дрехите на пътешественика. Стил „сафари“, военна униформа или дори обикновен спортен костюм са подходящи за представителите на тази зодия, които обожават да пътешестват. Обичат топлите и непридирчиви цветове, като отдават особено предпочитание на лилавия цвят. Обичат неутрални тъкани. От връхните дрехи стрелеца може да има и шлифер и официално палто, в зависимост от събитието, на което трябва да присъства. Не са пристрастени към кожените изделия, но с редки изключения може да си позволят чанта например, но във вишнев цвят. Обичат елегантните бижута от благородни материали.

Козирог

По отношение на дрехите козирозите не са особено придирчиви. Достатъчно аскетични са и имат строг и изискан вкус. Избягват пищността и предпочитат практичната дреха. Гардероба им е достатъчно голям, но идеално подбран, като там има дреха за всеки случай от живота. Понякога носят черни кожени дрехи, но без украшения. Добре им стои комбинацията от сако и риза, в различен стил и цвят. Цветовата гама, в която избират да се облекат е почти винаги тъмна. Мъжете козирози предпочитат черният цвят, също и жените, но това не значи, че са лишени от вкус, а просто предпочитат изисканата кройка, качествената материя и ръчно изработени тъкани от естествени материали. Бижутата са важни за козирога. Той ги свързва със социалното си положение и значимост в професионалният и личният живот. Жените предпочитат красиви брошки, а мъжете скъпи часовници.

Водолей

Те са привърженици на оригиналния стил. Така съчетават дрехите от различни модни тенденции, че околните може да останат смаяни и в буквален и в преносен смисъл. Водолеите обичат модата, но трудно може да се каже, че те създават модните закони, на това е способен Лъва. Характерен стил за водолеите е хипи – широките протрити джинси, дупки на дрехите, несъразмерни ръкави и всякакви чудатости. Често водолеите, за да са различни, се татуират. Обичат ярки и блестящи цветове, такива, които в природата не съществуват. Пако Рабан добре олицетворява този знак. Обичат блясъка, металните детайли, големите катарами на колана, латекс, както и синтетични тъкани. Обичайните представители на този знак, в по-голяма част от времето си са безразлични към това, какво ще облекат. Може да обличат една и съща дреха всеки ден, но ще сменят бижутата, грима, аксесоарите, така че всеки пък ще изглеждат различни Типичният водолей ще е зает с други теми като шоу бизнес, музика или спорт – Шакира, Христо Стоичков, Бербатов. Тоест ще има и финансова възможност, някой друг да подрежда неговият dress code.

Риби

Ако рибите сами избират дрехите си и се грижат за гардероба си, то лесно ще ги познаем по външния вид. Представителите на тази зодия не обичат да перат и да гладят. Ако гардероба им се организира от партньора в живота, родител или приятел, то те може да са добре облечени и в крак с модата. Обикновено нямат голям гардероб, но не бива да мислим, че са безразлични към модата, чисто и просто дрехата е рамка, поведението и класата са всичко важно за рибите. Обичат широки и удобни дрехи, доста често с бродерия. Изработените ръчно дрехи са също предпочитани, както и уникатите. Обичат морско зелено, синьо, небесно, бежово. Жените от тази зодия не се чувстват добре в панталон като изключение правят дънките, но само в почивен ден. Връхната дреха е от мека тъкан и почти винаги има красив шал. Мъжете обичат шапките и кожените ръкавици. Тъй като са доста чувствени натури и за тях сънят е свещен ритуал, те имат богата колекция от пижами, нощници и други нощни дрехи, които в голямата си част са ефирни, прозрачни, копринени дори ръчно рисувани.

 Статия за в-к "Български новини". Автор: Диляна Иванова - Аморе. 

Вашата зодия

zodia35
Характеристика на вашата зодия

Интересни факти

znaeteliКосмос,звезди и астероиди

Хороскопиzodia nai dobriteАстрология и зодии

Тестове

iq testoveТестове за интелигентност
CloseХаресайте ни
Последвайте ни и във фейсбук, туитър и g+. Благодаря:)
Share or wait 15 seconds.

Този сайт използва услуги от Google за анализ на трафика и други трети страни, които запазват свои собствени бисквитки. Информирайте се как използват бисквитките за предоставяне на услугите си. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information