Клуб Астрология

Зодия.Хороскопи.Нумерология.Съновник.Психология

Пон07222019

Last updateЧет, 06 Апр 2017 4pm

Спортът и знаците на зодиака

zodia sportАмбициите на родителите, особено онези, които са се занимавали със спорт са големи и много от тях биха искали да видят детето си на почетната стълбица.
Избирайки някакъв спорт, трябва да се отчете темперамента на детето, склонностите на неговия характер, а също и особеностите на организма. Ето защо едни видове спорт са способни да увеличат характеристиките на тялото, а други ще помогнат да се набави това, което не достига. Например на едно агресивно момче, разбира се ще се хареса бокс и той ще побеждава на състезанията, но може и да се справи добре в състезателните танци или плуването, където се изкисва голяма сила и издръжливост, което пък би го направило спокойна, хармонична и многостранна развита личност.

Тук изборът е в ръцете на родителите, ето защо тази статия би ви била от полза, ако решите да помогнете за цялостното развитие на вашето дете. Характеристиките по зодии, дадени по-долу са по слънчев знак и дават само 50% от цялата спортна оценка на човек. Прецизна характеристика може да се направи от астролог, на база рождена дата, място на раждане и точен час.

 

Овен
Овните от рождение са спортисти. И момичетата и момчетата, са енергични, жизнерадостни, активни, смели и импулсивни. Всеки овен ще отдаде предпочитание на подвижен вид спорт и ще му хареса, ако има единоборство, но в отборните спортове /баскетбол, волейбол, футбол и др / техните шансове са по-големи. Никой друг като овните не е толкова предан на своя отбор, ето защо те се отличават като лидери и печелят капитанската лента, което подхранва самолюбието им и развива отговорност. Известен представител на тази зодия е Роналдиньо бившият футболист на Барселона и Милан и световен шампион с Бразилия през 2002г. Други подходящи спортове са лека атлетика/ всички спортове от леката атлетика с изключение на маратонското бягане/, кънки, ски, автомобилизъм и мотоциклетизъм.
Ако говорим за това, какво не му достига на овена, това е точност, акуратност и изящество. За да се развият тези качества, е добре овена да се занимава с гимнастика, плуване, тенис. Стрелбата или фехтовката ще развият точността и издръжливостта, а шахматът ще ги научи да ценят не само грубата сила, но и умът. Един от най-видните представители на шахмата е Гари Каспаров, а той разбира е зодия овен. Гросмайстор и световен шампион е Антоанета Стефананова, която също е зодия овен.


Телец
Телците са спокойни, уравновесени и в игрите влагат много повече творчество, отколкото физическа активност. Ето защо трябва да ги научите да спортуват и да се движат повече, но това трябва да правите меко, нежно и внимателно, защото прекаленото настояване, заповеднически тон и всякакъв вид друга принуда, ще извади на показ световно известният телешки инат, с който никой не може да се справи. Може да използвате творческите наклонности на вашето дете и да го запишете за гимнастика, художествена гимнастика, танци. Изящните движения в такт на музиката и то в красиви костюми е точно по вкуса на телците, тук те са в своята стихия. Освен това те са невероятно издръжливи и се борят до последни сили. Сигурно си спомняте невероятните състезателки по художествена гимнастика, сестрите Адрияна и Камелия Дунавски, които са именно зодия телец.
Представителите на тази зодия също добре биха се представили и в тежката атлетика, а в по-късна възраст да се занимава с фитнес и бодибилдинг.
Това, което не достига на телеца е смелост и любов към риска. Равнодушни са и към високите скорости. Ето защо рядко може да видим телец в средите на бокса например. За общо развитие на детето е добре да усвои велосипедизъм и футбол. Дейвид Бекъм е именно телец, дори на терена той е облечен и фризиран по последна мода, а казват, че неговите голове са едни от най-красивите и изпълнени с много творчество.
Слабо място на телеца са сладкишите, тортите и шоколада. Ето защо има голяма вероятност от натрупване на излишни килограми. Добре е да контролирате храненето, за да може да се изградят едни правилни хранителни навици, съпроводени с подходящ спорт.


Близнаци
Близнаците са подвижни и любознателни, а движенията им са ловки и бързи. Те от ранно детство обичат да бягат, пълзят, да се катерят и да се крият в места, от които нито един възрастен да не може да ги измъкне. Близнаците не се страхуват от височини, обичат да се катерят и то на такива височини, че на родителите им е трудно дори да мислят за това. От малки те обичат разходките и независимо от времето всяка сутрин ще виждате своя малчуган с яке и обувки готов за разходка и чакащ ви на входната врата. Това разбира се е уморително за родител с по –спокойна натура, ето защо запишете вашето дете на фехтовка, спортна гимнастика, волейбол, плуване, велосипедизъм, лека атлетика, бадминтон, тенис на маса. По душа близнаците обичат и бързите скорости. Един от най-добрите пилоти на Формула 1 е зодия близнаци – Рубенс Баричело. Безусловно близнаците имат много добро чувство за ориентация, затова може да се занимават и с спортно ориентиране, туризъм, алпинизъм и др. Със своя бърз ум могат да се представят добре и в шахмата /Анатоли Карпов/.
На близнаците не им достига издръжливост и постоянство, ето защо ако му дотегне избраният спорт, лесно ще го изостави. Те са склонни да изпробват най-различни неща, започват и изоставят своите увлечения, ето защо трябва да ги научите към систематичност, упоритост и настойчивост в постигане на целите.
Близнаците често имат проблем с белите дробове и лесно хващат настинки, в случая добре ще им повлияе плуването и всекидневни разходни на свеж въздух. Плуването им помага да смъкнат нервното напрежение, което лесно ги обзема, а това е силов спорт, който развива белите дробове и всички мускули.


Рак
Раците рядко имат голяма любов към спорта. На тях повече им допада домашният уют и не обичат да се разделят с мама и баба. Тяхната чувствителност е твърде висока. В твърдият свят на спорта, където всичко опира до конкуренция и се гонят резултати, на раците им е доста трудно. За тях е важно всичко, което правят да го правят от душа и да вложат красота и творчески елемент. Те могат да постигнат успехи във всеки спорт, но е важно да попаднат на добър треньор педагог и спортът да не е силов. В такъв случай отборът ще стане за него второ семейство и той ще се чувства комфортно там. Известни футболисти – Зинедин Зидан и Мария Гроздева, олимпийската ни шампионка по спортна стрелба.
Това, което не достига на раците е увереност и борбеност Когато те започват да разбират това, постигат великолепни резултати. За раците е полезно да развиват смелост и упоритост, да се занимават например с бягане, лека атлетика и футбол. Като родителите е добре от време на време да се появяват на стадиона за поддръжка. Освен това родителите трябва да следят за правилното хранене на своето раче. Откажете всякакви чипсове, фаст-фуд и направете график в колко се закусва, обядва и вечеря. Най-добре за раците е да хапнат нормално и често, отколкото много и веднъж на ден.


Лъв
Малките лъвчета обичат игрите и празниците и не са равнодушни към спорта. Ако искате детето да хареса някакъв вид спорт, то заведете го на стадиона по време на връчване на наградите. Блясъкът на медалите, много светкавици от фотоапарати, телевизионни камери и цялото това внимание към шампиона ще им хареса толкова много и ще бъде във възторг от тази игра.
Всички лъвове обичат колективната игра – футбол, баскетбол, волейбол, но най - големи успехи постигат в индивидуалните спортове, където успеха зависи единствено и само от тях самите. Представителите на тази зодия не са равнодушни към славата и неговите вътрешни сили ще му помогнат да се справи с противника на психологично ниво. Един от най-добрите спортове за тях е тениса. Други видове спортове, които ще помогнат да блеснат със своя талант са голф, гребане, кану-каяк, джудо, карате, ски, модерен петобой, шорттрек, спортна стрелба, лека атлетика и др.
Може би на родителите ще им е доста трудно изведнъж да накарат детето да тренира, ето защо от малко го приучете да прави сутрешна гимнастика, но придружена с весела музика.


Дева
Девите са един от най –интелектуалните знаци на зодиака и ето защо първото, което ви идва на ум е шахмат. Но предполагам искате да развиете една пълноценна личност и ето защо няма да се стремите към развитие само на ума, но и на тялото.
Девите са изпълнителни и трудолюбиви, внимателни и ето защо на тях им подхождат спортове, които изискват прецизност – скок във вода, фигурно пързаляне, стрелба с пистолет, стрелба с лък, конен спорт, тенис. Девите се държат скромно, независимо от своите постижения. Тенис ракета номер едно на България, Цветана Пиронкова е зодия дева.
За здравето и развитието на недостатъчните качества на характера, е добре да общува с животни и да има досег с вода. Харесват общуването с конете, пасва им също парашутизъм, ветроходство и алпинизма, но не успяват да се изявят много добре в колективен спорт.
Когато започнете да водите детето на тренировки, най-важното е веднага да направите отговорна програма. Постарайте се да не пропускате тренировка. Девите обичат реда и точността и бързо свикват към разписание само ако реда не се нарушава.
Когато девите израстват интерес към спорта може да се поддържа като им се обясни, че е за тяхно здраве. Такива доводи на девите им действат безотказно. И още нещо – пазете нервите на вашето дете. Вълнението им може да предизвика нервни кризи преди състезание. Нужно е спокойствие и никой и нищо да не напряга обстановката преди старта.

Везни
Изтънчени и меки, веселите деца везни търсят във всичко хармония. Такива видове спорт като борба, бокс, които са силови и груби спортове са непонятни за тях, още повече спортната злоба им е чужда. Те са склонни да избегнат конфликта на ринга, дори ще предложат помирение с партньора и в най-добрия случай, ще заемат съдийската роля.
Любовта към прекрасното, ще подтиква Везните да се изразят по лесно в спортове като художествена гимнастика, синхронно плуване, конен спорт, тенис и ски. Не малко значение везните отдават и на престижността и популярността на спорта, външният вид на спортиста, какъв спортен екип има и т.н. Отборният дух е доста силен, ето защо и спортове като футбол и волейбол може да ги привлекат.
За по пълно развитие на децата представители на тази зодия, е необходимо да се развият бойчески качества, умения за нападение и защита. Нужно е да бъдат по решителни и уверени в себе си, а ако го постигнат тогава ще се получат добри спортни резултати.
За да накарате детето да тренира, трябва да изпита любов към красотата в определения спорт. Добре да има хубав спортен костюм, прическа, въобще всичко във външния вид да е чисто, спретнато и красиво. Внимавайте и при избора на треньор – той трябва да е мил, гостоприемен и приятелски настроен, в никакъв случай да повишава тон и да има груби обноски, иначе вашето дете може да разлюби даденият спорт за винаги. Колкото и да му обяснявате после, че не всичко в света е красиво и приятно и няма само белоснежни летни облачета, а има и бури и ветрове, решението му няма да може да промените и ако настоявате на вашето, това би създало непоправим конфликт между вас.
Заниманията със спорт в зимно време, нека да са в зала. Пазете детето от простуда на бъбреците.


Скорпион
На енергията на скорпиона може да завиди всеки акумулатор. Ето на кого ще му паснат най-тежките и стилове видове спорт: тежка атлетика, борба, бокс. Би се изявил добре и в мото и авто спортовете, водните дисциплини и също скоростните и опасни зимни спортове на лед и биатлон. Една добра тренировъчна програма, ще помогне да се развие още повече издръжливостта и да се получи едно цялостно хармонично развитие.
От скорпионите се получават и добри футболисти – Диего Марадона. Видимо страстите, които кипят на футболния стадион привличат децата от тази зодия. Но наред с развитието на недостатъчните черти в характера на скорпионите би било полезно да се заеме с нещо изящно – танци, гимнастика, фигурно пързаляне. В тази сфера скорпионът е способен да покори всички с оригиналност и ярка индивидуалност.
В здравословен план, скорпиона трябва да пази половата система, тоест да избягва прохладни места, а момичетата не бива да вдигат тежести, за да не се получат травми в подкоремната област.


Стрелец
Самият външен вид на стрелеца показва, че той е роден за спорт. Тялото е добре сложено и често имат висок ръст, дълги крака и на такава спортна фигура всеки може да завиди. На тях им пасват добре волейбола, баскетбола, леката атлетика, тенис. Ще му хареса да се занимава и с туризъм, езда, велосипедизъм, кънки. Стрелците са и добри вдъхновители и затова с удоволствие ще могат да бъдат лидери и капитани на своите отбори.
В полза на здравето им, ще бъдат заниманията на свеж въздух. На стрелеца му е нужна свобода, за да защити доверието, което му оказвате. За неговото хармонично развитие е добре да се занимава с интелектуална и фина ръчна работа. Видове спорт – шах, тенис на маса, стрелба, фехтовка. Известният индийски шахматист Вишванатан Ананд е зодия стрелец, също и дългогодишната шампионка по художествена гимнастика – Мария Петрова.
Стрелците могат да имат проблеми с тазобедрените стави, кръвоносните съдове и затова не е добре да се занимават с тежка атлетика.


Козирог
Момченцата и момиченцата от тази зодия се отличават с висока отговорност и твърдост на характера. Дори в детството си те изглеждат някак си по-зрели от връстниците си. Те могат да постигнат високи резултати почти във всички спортове, тъй като притежават колосално упорство и целеустременост. За козирозите е характерен високият ръст, дълги ръце и крака. С такова телосложение техният пряк път минава през баскетбола и леката атлетика. Феноменалната издръжливост ще им помогне да бъдат превъзходни маратонски бегачи.
За да направите от вашия малчуган разностранно развита личност, добре е да го приучите към някой от плувните спортове – плуване, скок във вода, гребане и ветроходните спортове. Това ще го направи по – разкрепостен и ще успее да прояви своите лидерски качества.
В здравословен план е нужно да обърнете повече внимание на състоянието на кожата, зъбите и костите. Храненето на козирога трябва да е балансирано, богато на витамини и калий и калций. При козирозите по – често от другите се срещат травми на колената, така че трябва да вземете това в предвид, когато избирате подходящ спорт за детето.


Водолей
Неседящият на едно място водолей, жив и любознателен, общителен и открит за всичко ново, от рано проявява интерес към спорта. Ако не го запишете от рано на спортни занимания, ще ви причини много безпокойства с неизразходваната си енергия, а в детската градина дори може да го обявят за хулиган или хулиганка.
Водолеите както и козирозите обикновено имат висок ръст. Те са мечта за треньора по баскетбол и волейбол. Гениалният баскетболист Майкъл Джордан е именно водолей. Водолеите имат бързи движения, отборен дух и стремителна походка, широка крачка. Леката атлетика е подходяща за тях, но също и футбола. Христо Стоичков и Бербатов са зодия водолей.
За общото развитие на водолея не пречи да се занимава и със силов спорт – карате и всички видове бойни изкуства, както и онези спортове, които увеличават мускулната маса. Полезни за децата водолеи са и отборните игри, където личният успех е на второ място след отборният.
За здравето на Водолеите са полезни закаляващи процедури. Имат доста подвижна психика и не много стабилна нервна система, ето защо е желателно да не се натоварват с излишни емоции преди състезание. Треньора и родителите не бива да повишават глас, а да се държат спокойно и в никакъв случай да не се налагат физически наказания. Преди сън водолея може да приема успокоителни билкови чайове.


Риби
Меките, нежни рибки са радост за мама и баба. Но татко би искал да израсне от неговото дете, физически здрав, силен и уверен в себе си човек. Те рядко са във възторг от прекаленото глезене на детето. Какъв спорт би се харесал на едно такова детенце? Интерес биха проявили към нещо нетрадиционно, необичайно, красиво и празнично. Рибите обичат водата, ето защо не е трудно да ги заведете на плувния басейн, ще се научат и да плуват и ще им хареса гребане, но те не са и равнодушни към нещо модно, престижно като играта на тенис, футбол, танци.
Това, което би било трудно да усвоят са тежките спортове – борба, вдигане на тежести и др. Не се във възторг и от екстремните спортове, също от прекалено изискващите пълно себе отдаване тренировки и състезания.
В здравословен план за рибите е добре понякога да правят туристически преходи и да се занимават с бягане, кънки и колоездене. За точност и преборване на разсеяността е добре да се занимават със стрелба и тенис на маса и шахмат като легендарният Боби Фишер, който е зодия риби. В шахмата се изисква не само наличие на умствени способности, но и интуиция, а рибите тук нямат равни.
Рибите имат слаби стъпала и глезени и е добре да не се допускат удари в тези области, ето защо футбола не е подходящ спорт за тях. В емоциите също трябва да бъдат внимателни – да избягват силни вълнения, нервно напрежение. И при никакви обстоятелства да не жертват съня си. За рибите съня това е свещено лично право, когато спят достатъчно те са жизнени, усмихнати и щастливи.

Диляна Иванова-Аморе

Добави в Svejo

Вашата зодия

zodia35
Характеристика на вашата зодия

Интересни факти

znaeteliКосмос,звезди и астероиди

Хороскопиzodia nai dobriteАстрология и зодии

Тестове

iq testoveТестове за интелигентност
CloseХаресайте ни
Последвайте ни и във фейсбук, туитър и g+. Благодаря:)
Share or wait 15 seconds.

Този сайт използва услуги от Google за анализ на трафика и други трети страни, които запазват свои собствени бисквитки. Информирайте се как използват бисквитките за предоставяне на услугите си. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information