Клуб Астрология

Зодия.Хороскопи.Нумерология.Съновник.Психология

Пон01212019

Last updateЧет, 06 Апр 2017 4pm

Детски хороскоп: Близнаци

Зодия близнациСъприкосновение с големия свят.

 Това дете ще ви изненада със своя ясен поглед, пълен с любопитство и с широко отворени очи ще разглежда вълнуващия свят, в който се намира. Гледа с учудване в лицата на родителите си, които вече са готови да правят всичко, което поиска!

 Харесва му да слуша говор, някой да му приказва и макар да не разбира думите, това е неговият начин да общува, защото дори в ранна възраст е като радио, телевизия и вестник в едно. Близнаците са едни от най-приказливите зодиакалните знаци. Така че когато общувате с детето ще забележите, че се опитва да ви отговори по някакъв начин, например да прави балончета с уста или някакви смешни гримаси.

 Преди още бебето да се научи да седи, то ще се опита да говори. Мълчанието е злато, но за съжаление, това не важи за детето близнак.

 Чара на Близнаците скрива други страни на неговия характер, за които е нужно да знаете от рано. Въпреки усмихната външност, това дете често е нервно и неорганизирано и са му нужни постоянна утеха и ласка. Може да прояви безпокойство и суета и активност, и да се противопостави на всеки опит на майката да въведе ред. Такова дете не е лесно да се съсредоточи за дълго, ето защо дръжте под ръка голям запас от играчки и бъдете готови по всяко време да го забавлявате. За това ви усърдие ще бъдете възнаградени с най-прекрасната усмивка на света, така че едва ли ще му се сърдите…

 Малките „близначета“ имат ловки пръстчета и на вашия малчуган ще му хареса да подрежда кубчета и да се занимава с игри, в които се изгражда нещо. Ще си мислите, че след толкова игри, ще го занесете на ръце в леглото, но нищо подобно. Разбира се, че и то като другите деца се нуждае от спокойна атмосфера и нормална ежедневна програма, но опитайте да поиграете с „близначето“ един час преди сън. Може така да успее да се освободи от натрупалата се енергия и да има спокоен сън.

 

От момента, в който се изправи на крачета, започва да изучава околният свят. По какъв начин ли? Нито за миг не спира, скача по канапето, пълзи под масата, крие се в шкафовете. Измислете прегради там, където е необходимо и обезопасете градината и всичко останало оставете на детето за изучаване и проучване. А ако не чувате бърборенето на детето за известно време, задължително проверете къде е и какво прави, защото може да е в беда или да замисля поредната „изненада“ за вас.

 Първи стъпки на Близнаците

 Най-добрият подарък за малкият „близнак“ и за вас също е огромен шкаф в неговата стая. Може би вие никога няма да успеете за купите толкова играчки, книжки, конструктори, с които да го запълните и да привлечете неговото внимание, но това ще помогне да се научи на ред и последователност. След играта следва оборка на стаята и всяко нещо си има точно определено място. Най-трудно на детето е да се съсредоточи и да задържи вниманието си дълго време върху едно нещо. Точната програма за игри, телевизия, разходка и помощ за мама у дома, му дават разнообразието, от което се нуждае и е изход от положението.

 На тези деца им е нужна много любов и търпение. В момента, в който започне да говори ви засипва с въпроси. Всички тези „Защо?“, „Какво е това?“, „Кой е той?“, „Къде е тя?“, са малка прелюдия към момента, в който ще разгърне цялото си любопитство и непрекъснато ще търси отговори за всичко на този свят. Хубавото от толкова много въпроси и последвали обяснения, че не е нужно да повтаряте, детето със сигурност ви е разбрало от първия път. Близнака има голямо въображение и обича да измисля истории за това, какво му се е случило. Понякога е способен да убеди в това дори самият себе си и затова му е трудно да признае, че това не е истинска история. Не си мислете, че ви лъже, а му помогнете да разбере, че в това да измисля няма нищо лошо, но трябва да казва, кое е истинска случка и кое е негова лична измислена история.

 Докато съобразителните деца се опитват да повтарят всяко нещо, за да го научат добре, близначетата се стремят към нови дейности. Не иска да губи много време, за да запомни непознат материал и да го използва за в бъдеще. Тук е нужно с търпение да му покажете, че е ценно, когато усвои нещо, да може да го прави добре. Проследете детето да има периоди на спокойствие и игри, за да не се превъзбуди и да му бъде трудно да заспи.

 Близначетата имат много жива мимика и като в огледало повтарят вашите жестове, действия и разбира се думи. Но това е и начин да наблюдава света, но и да търси самият себе си. То е толкова променливо! Ту капризничи, ту е очарователно и нежно, внимателно или егоистично упорито. Разбира се за съвсем кратко време променя настроението и желанията си.

 Понякога вашият малчуган забелязва, че му е трудно да си играе с другите деца и тук е нужна вашата помощ. Бъдете ласкави и внимателни, за да могат да разгърнат своите чувства. Отчаяно му се иска да достави на всички хора удоволствие, ето защо може да казва това, което искате да чуете, а не това, което в действителност мисли. Помогнете му да разбере, че не се страхувате от истината и колкото по-рано му обясните това и детето го разбере, толкова по – добре за вашата връзка и за бъдещите социални връзки на детето.

 Училищни правила за близначета

 Попитайте своето малко детенце, какво е правило в училище и вие вероятно ще чуете нещо за тигъра, с който то е споделило сандвича си, за фокусника, който е превърнал неговия молив във вълшебна пръчица…Умът им е толкова активен, че вашето дете може да измисли и най-немислимите истории. Трудно ще му е обаче да разграничи фантазията от действителността, а ако живота му се струва скучен, то ще се опитва да го „поукраси“.

 Лавината от въпроси на близначетата ще накарат учителя да се хване за главата! Затова накрая ще си спечели забележка в бележника, а вие учтиво ще бъдете поканени на среща с класната ръководителка. Детето блестящо възприема информацията, а умът му е толкова подвижен, че скача от факт на факт, от страница на страница. Обаче да се съсредоточи това си остава трудно преодолимо, все пак няма как да се борите с природата! Информацията, съчетана с развлечение, интерактивна игра, интернет обучение с филми за космоса, за флората и фауната, ще му помогнат в учението. Не забравяйте и разходките из града с разкази за старите времена, за имената на улици и детето ще намери какво да ви пита, затова и вие не е зле да се запасите с една джобна енциклопедия. Помогнете на детето и подхранвайте любознателността му.

 Тези деца обикновено имат много приятели. Разбира се всички с удоволствие дружат с него, но понякога той предпочита измислени приятели, защото му е трудно да има реални приятелства. Настроен повече на интелектуален контакт, отколкото на обмен на чувства, се оказва не лека задача да споделя своите надежди и страхове. Покажете му, че откритостта не е задължително да го направи уязвим и може лека полека да започне да се доверява на другите хора.

 Преди всичко вашето малко детенце е личност и ще направи всичко възможно да се развива. Няма да търпи да му слагате ограничения и изисквания и да му слагате етикети: „умник“, „труден характер“, „мечтател“, „фантазьор“, а ако му се стори, че не му оставяте избор, пред нищо няма да се спре и проблемите няма да закъснеят. Ще се проявят трудности в общуването, проблеми в училище и в крайна сметка запомнете, че детето не ви принадлежи, не го учете какво да мисли, а как да мисли и то ще намери своя собствен път. За да постигне успех и вие да сте горди с вашето бебче, което дори и на петдесет пак ще си бъде вашето „бъбривче“, трябва да го хвалите, но само за постигнати резултати, за извършена работа и никога не го лишавайте от свобода на избора и възможност да бъде себе си.

 

Израстване

Близначетата често изпитват скука, макар в тяхната компания никой никога да не скучае. Любител е на разговорите и на шегите, той се вписва във всяка среда, но най-обича да слуша възрастните. Тук то може да научи нови неща и получава удоволствие от разгорещени спорове на най-различни теми: от джаз и опера, от съвременна литература до Шекспир.

 Не е чудно, че близнаците трудно избират професионалната си насоченост. Ако ви помоли за помощ, подскажете му, че е добре да работи нещо свързано с общуване, но без да е нужно да стои в кабинет дълго време. Никога не натрапвайте това, което на вас ви харесва, дори и във вид на шега, защото свободолюбивият близнак не обича да бъде манипулиран и предпочита да му се говори прямо. Но и тук е време да спомена, че трябва да научите детето, че не всички хора на света са праволинейни като него.

 Случва се, да се превърне в малък клюкар, това е, защото не умее да пази тайна. На него дори му харесва да споделя наученото, за да предизвика по голямо оживление и да постигне още по голяма популярност. Така че ако не искате целия квартал да знае, вашите макар и невинни тайни и семейни истории, напомнете на Близнака, че понякога не е толкова важно да се говори много. Не е важно скоростта на приказването, нито количеството, а качеството и именно то поражда възхита у околните. А споделянето на чужди тайни, води до самота и изолация.

 По възрастните близнаци започват да избират между желанието да живее самостоятелно и на ново място и съблазънта да бъде заобиколен от верни приятели и обичливи роднини. Независимо къде ще избере да живее вие често ще се радвате на неговото внимание, защото поне веднъж на две седмици ще ви навестява, за да сподели видяното и да се зареди с порция семейна любов.

 Ако вашето дете от открито и приказливо, изведнъж стане замислено и срамежливо, опитайте да разберете какво го тревожи, защото промяната на поведение е знак, че не може да се ориентира в своите чувства.

 Край него винаги ще има много приятели от противоположния пол, но ще поиска да има по сериозна връзка чак след като хване дипломата си в ръце. Любовта – е поставена на високо в скалата на приоритетите за близнака, но това е така докато не вземат връх хормоните. След което ще настъпи серия телефонни разговори, траещи часове. Вие просто се усмихнете и почакайте да утихнат страстите, пък и всичко, което прави вашето близначе, прави живота ви наистина интересен. 

Вашата зодия

zodia35
Характеристика на вашата зодия

Интересни факти

znaeteliКосмос,звезди и астероиди

Хороскопиzodia nai dobriteАстрология и зодии

Тестове

iq testoveТестове за интелигентност
CloseХаресайте ни
Последвайте ни и във фейсбук, туитър и g+. Благодаря:)
Share or wait 15 seconds.

Този сайт използва услуги от Google за анализ на трафика и други трети страни, които запазват свои собствени бисквитки. Информирайте се как използват бисквитките за предоставяне на услугите си. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information