Клуб Астрология

Зодия.Хороскопи.Нумерология.Съновник.Психология

Съб05262018

Last updateЧет, 06 Апр 2017 4pm

ДЕТСКИ ХОРОСКОП – ЗОДИЯ СКОРПИОН

zodia skorpionИдване на белия свят
Новороденото скорпионче знае как да получи това, което иска и желае. Не може да говори, но затова пък умее да вика и крещи. Разбира се по-голяма си част от времето бебето с интерес и донякъде с подозрителност, ще оглежда света и когато погледът му попадне на вас, ще ви дари с прелестна усмивка.


Харесва му да ви демонстрира любовта си и му се иска да се убеди, че в действителност вие сте му предани от цялата си душа – само тогава то действително ще ви даде своята обич. Неговата естествена сдържаност ще ви направи още по – грижовни. Скорпиончето не е от онези деца, които ще обичат да ги подхвърля т във въздуха и да ги носят на конче, без да му се говори и обръща внимание. То ще иска да бъде уважавано като личност и ще отстоява собствената си безопасност или ще установи правила за общуване, дори в тази невинна възраст.
Любов, ласкаво общуване и беседи, това е пътя към това дете. Скорпиончето дори съвсем малко обича да усеща, че от него зависи много. Постепенно неговата недоверчивост ще отстъпи място на любопитството и на радостното приемане на новите неща и тогава ще започне да се доверява на хората около себе си, превръщайки се от предишния ревльо в едно радостно детенце. При това ще се радва не само да приема, но и да дарява щастие и радост у дома.
Не трябва да си мислите, че нещата са прости. Скорпиона може и да е любопитна личност, но под спокойната му външност се крият невероятни чувства и целият му вътрешен свят е изпълнен с емоция. Ще имате и дълги разговори и търпеливи убеждения, ако ви се струва, че то не ви слуша. Ревността към братчето и сестричето може да се окажат пагубни за неговото развитие/това важи и за деца с луна в скорпион или със силно изявено присъствие на знака скорпион в хороскопа, независимо че не е зодия скорпион/. Опитайте вашето малко скорпионче да бъде винаги щастливо в света, който вие заедно ще изградите.


Първи стъпки на скорпиончето
Едва научило се да ходи енергичното скорпионче, ще се втурне да разглежда света. То е любопитно и му се иска да знае буквално всичко. Например в градината може да рови в земята, да събира камъни и да игнорира всякакви ваши молби и предупреждения, че ще се изцапа. Детето е готово безстрашно да изследва всякакви гъсеници, пеперуди, да ги разпаря, да вади вътрешностите им и да лови всякакви плаващи в близката локва, река или каквато вода има под ръка. Обича да работи с ръцете си и не го е страх да се изцапа. Ето защо ще се впуска да ви помага в кухнята, да меси тесто, да прави украси по сладкишите. Също ще му харесва да се занимава и да прави пластика от пластелин, глина, да обработва дърво. При всяко свое действие ще влага творческа мисъл. Децата скорпиони обичат да рисуват, да дялат, да създават и обикновено ще оставате поразени от това, което са сътворили тези две малки ръчички и със сигурност на една от стените във вашия дом ще има много негови творения.
Същото се отнася и за музиката. Детето ще обича да свири на всякакви инструменти, ще има невероятен стремеж към музиката, дори ще танцува, да спортува, да рисува със звук, цвят и форма. Всичко свързано с изразяване на творческата му енергия, ще излиза от неговото тяло по един неповторим начин.
Малкият скорпион лесно ще се научи да говори. И тогава ще ви засипе с въпроси, на които вие ще сте длъжни да отговаряте и да разяснявате загадъчната страна на нещата. Ще обича да му четете всякакви истории за тайни съкровища, мистерии, гатанки, най-различни главоблъсканици, такива и игри ще му харесва да притежава. Разбира се това няма да е най-общителното дете и ще му е нужно време, за да създаде приятелства и да започне да се доверява на даден човек. Опитайте да го запознавате с деца, които да отговарят на неговия характер, на начина му на мислене, като показвайки му, че вие се доверявате на тези деца и техните родители, вашият малчуган ще ви последва.
Заповеди не са нужни, просто защото няма да сработят. Ето защо когато например си изостави колелото на тротоара, трябва търпеливо да му обясните, защо не бива да прави така. Дайте му време да разбере всичко. Не викайте и не му се карайте пред други хора. Това трудно ще ви бъде простено и в един миг ще се зачудите: „Къде сбърках?". Детето скорпион не може да понесе личните му тайни, мисли, отношения, разговори да стават обществена тайна, ето защо уважавайте това.
Малкият скорпион е много самостоятелен. Той ще ви погледне със сърдит поглед и няма да се повдигне от мястото си, ако не иска да прави това, за което вие настоявате. Понякога ще се наложи да се строги, но винаги трябва да имате желязна логика и обяснения защо трябва да стане това, което вие казвате. Доводите са най-лесното решение на проблема, така детето ще знае защо трябва да направи това, а вие ще си спестите викане и трошене на нерви. Дайте му да разбере, че го обичате. Наказанието е нещо, което детето скорпионче не разбира. Това го води само към лошо настроение и възмущение дори и към мисли за отмъщение. Скорпиона може да бъде безжалостен, желаейки да отговори на това, което счита за несправедливо.
На скорпиончето му е нужно да знае, кой у дома е „главният". Харесва му да усеща, че в живота му има ред и има някой, който държи всичко под контрол. Осъзнаване на предела на възможното и това, че вие глупави постъпки няма да търпите, само ще укрепят чувството му на безопасност. И ако докато говорите и обяснявате изведнъж ви се усмихне, знайте, че посланието ви е прието.
Скорпионите обичат своя дом и изграждат своето усещане за принадлежност именно към това място. Детето се нуждае от свое място – стая, но всичко там да е негово, да не се налага да го дели с друго дете или възрастен. Споровете и караниците на възрастните у дома го нараняват дълбоко, дори и да показва безразличие и безучастност. Не забравяйте, че вътре в душата му кипят такива емоции, за които вие не винаги подозирате. Личицето му не би издало, какво се случва в душата му, за разлика от децата от зодия рак, чиято емоция е изписана на лицето. Ето защо ако искате детето да бъде открито с вас и да споделя болки и тревоги, да ви има пълно доверие, осигурете му една спокойна среда, любов и разбиране.
Независимо че не обича никой да знае какво мисли, какво се случва с него, скорпиончето проявява голямо любопитство за това, какво се случва с другите хора. Не бъркайте това с клюкарстване, чисто и просто обича да знае до колко всичко в дома е спокойно. Нежно му е място, в което да се чувства сигурно и това е домът, семейство и най-вече неговата собствена стая. Добре е детето да има собствена стая, където да може да мисли на спокойствие. Там вие винаги ще бъдете добре дошли и ще получите утеха и добро настроение.


Училищни правила за детето зодия скорпион
Скорпиончето може да се стресне от първите училищни дни. На него му е нужна уединеност и изведнъж да попадне в един клас с много и различни по характер деца да се окаже най-трудното му преживяване до този момент. Ще се опита да страни от всякакъв хаос, учудвайки се как е възможно изобщо някой да тича и да вика по този начин, създавайки толкова смут. Задължително се вслушайте в преживяванията на детето и му окажете поддръжка, дори в по-голяма степен от това, колко иска то в момента от вас.
Училището може да се нарече „дълбокото гмуркане" в морето от емоции за скорпионите. С тези емоции ще се опитва да се справи през целия си живот. В края на краищата ще се опита да ги контролира и да крие какво чувства, демонстрирайки само онези на които би искало да получи желана реакция. Това дете се нуждае от съвет, одобрение, само така ще ви открие душата си. Помогнете му, като го изслушвате, така ще смъквате психологичният товар от плещите му.
Детето трудно ще намира приятели и сред съучениците си. Тези, които то не обича ще попадат под яростен словесен обстрел, а тези, които му харесват, ще опитва всячески да защитава. Скорпиончето е много отзивчиво и помага на приятел в беда, особено ако чувства, че някой има нужда от неговата помощ.
Ако се наложи да избира между един приятел и цяла група от съученици, ще избере дружбата с приятеля. Не винаги обаче му достига тактичност. Детето е длъжно да разбере, че и приятелите му може да имат свои интереси и личен свят, и да не демонстрира недоволство, ако понякога нещо друго привлича вниманието на другарчетата му.
Когато детето навлезе в тийнейджърската възраст ще забележите стремеж да покажа някакви особени постижения. Но всъщност ще се опитва да оправдава очакванията, които си мисли, че имат родителите и семейството. Опитайте да му обясните, че няма нужда да доказва нищо и на никого, ако зад стремежите му се крие единствено желание да оправдае нечии очаквания.


Израстване
В юношеските години някой скорпиончета започват да водят безкрайни войни с родителите си, но въпреки всичко вътре в душата си се чувства дълбоко свързан с тях. Ще му се иска да се отнасят с него като към приятел и ще очаква да сте честни и откровени. Няма да понесе, ако родителите не държат на думата си или го унижават и не само у дома, но и пред други хора. Скорпиона умее да отстоява това, което смята за нужно и може изкусно да убеди баща си да се връща по-късно вечер и да получи повече джобни. Но няма да търпи да го командват! И ако случайно бащата се опита да установи нови правила, трябва да знае, че е закъснял ужасно и в този късен етап от възпитанието би довело до сериозни сблъсъци, дори изнасяне от дома. Ето защо с правилата и възпитанието, започнете още от люлката и с търпение и постоянство, ще имате спокоен тийнейджър у дома.
В по-горните класове Скорпиона, може изведнъж да заеме челните позиции в учението. Ще съумее да покаже своя натрупан в годините потенциал и да предизвика нужното впечатление. Твърдо и уверено постига своите цели и ще ви смайва с желанията си да стане министър, ръководител, директор, да управлява и то най-вече някоя банка. И защо пък не? Не бива да се смеем над мечтите на детето, то е надарено с решимост, която ще му помогне да постигне успехи в живота!

Вашата зодия

zodia35
Характеристика на вашата зодия

Интересни факти

znaeteliКосмос,звезди и астероиди

Хороскопиzodia nai dobriteАстрология и зодии

Тестове

iq testoveТестове за интелигентност
CloseХаресайте ни
Последвайте ни и във фейсбук, туитър и g+. Благодаря:)
Share or wait 15 seconds.

Този сайт използва услуги от Google за анализ на трафика и други трети страни, които запазват свои собствени бисквитки. Информирайте се как използват бисквитките за предоставяне на услугите си. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information